„Lavice” obećale nove medalje

U organizaciji Glavnog grada i Rukometnog saveza Crne Gore u „Bemax areni” organizovana proslava bronze sa Evropskog prvenstva, Jovanka Radičević rekla konačno zbogom

4048 pregleda 6 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Fešte povodom osvajanja bronzane medalje na Evropskom prvenstvu su završene večerašnjim skupom u „Bemax areni”, gdje je preko 3.000 navijača došlo da pozdravi „lavice”.

Jovanka Radičević je rekla konačno „zbogom” nacionalnom timu, a promovisana je i njena nasljednica u ulozi kapitenke - Milena Raičević.

„Živim svoje najljepše sportske dane. Hvala vam od srca što ste svih ovih godina bili uz nas, što ste vjerovali kada drugi nisu, što ste bili inspiracija da pokažemo kolika je naša ljubav prema Crnoj Gori. Ova medalja je koliko naša, toliko i vaša. Bez vas, mi sada ovdje ne bismo bile. Hvala mojoj porodici i “lavicama” koje su ovdje i onima sa kojima sam 2012. godine pisala istoriju. Hvala Rukometnom savezu Crne Gore, svim mojim trenerima, a vama, familijo, hvala što je moj posljednji ples preko Podgorice, Skoplja do Ljubljane završen bronzom zlatnog sjaja”, rekla je popularna Joka, jedva zadržavajući suze.

Selektorka Bojana Popović se zahvalila navijačima na svemu što su im priredili u prethodnih 15-ak dana.

„Bili ste sjajni, koliko sam ponosna na djevojke, toliko sam i na vas. Kroz cijelu bivšu Jugoslaviju smo prošli zajedno i vratili se ponosni, srećni, sa odličjem poslije 10 godina. Tada sam posljednji put bila na ovoj bini i obećali smo da nećemo stati. Trajalo je malo, ali ovog puta nećete dugo čekati do narednih uspjeha. ‘Lavice’ su tu, rađaju se neke nove. Puno nam je srce svima, uživajte kao i mi i neka je vječna Crna Gora”.

Predsjednik RSCG Petar Kapisoda je navijačima rekao da je lijepo igrati za svoju državu.

„Ove medalje ne bi bilo bez vas. Radujte se što imate ovakve đevojke, a i momke. Ne smijemo da zaboravimo ni njih. Mi rezervnu državu nemamo, ni zastavu, ni grb, a ni himnu. Obećavam vam, u ime svih đevojaka i momaka koji nastupaju za Crnu Goru, da ćemo i dalje ‘ginuti’ za svaku loptu i da ćemo pjevati himnu da nas čitava Evropa čuje. I obećavam da ćemo se uskoro opet ovdje vidjeti istim povodom”, rekao je Kapisoda.

Bonus video: