Hristina Rešetar želi do najdražeg dresa kroz jaku ligu

Za tinejdžerku sa Zabjela nije bio problem da zbog sportskih snova pođe daleko od kuće

6194 pregleda 0 komentar(a)
U Rumuniji kao kod kuće, Foto: Privatni album
U Rumuniji kao kod kuće, Foto: Privatni album

Rukomet u Crnoj Gori ima poseban status, zaslužen rezultatima selekcija i Budućnosti Bemaxa.

Ipak, crnogorske lige su slabe, interesovanje i popularnost ogromna pa put prema ciljevima - dresu najjače selekcije ili "plavo-bijelog" giganta nije nimalo lak.

To potvrđuje i put kojim je krenula 17-godišnja pivotkinja Hristina Rešetar. Ona je već mjesec dana priključena prvom timu rumunske Krajove.

"Teško je u Crnoj Gori izboriti se i za uži spisak mlađih crnogorsih selekcija, a igra se uči i napreduje se kroz jake utakmice. Konkurencija u takmičenju filijale Budućnsoti za koju sam igrala nije to što garantuje napredak, mada postoji odlična odskočna daska u radu sa Ivanom Terzićem a potom i Majom Savić.

"Sa našom rukometnom ikonom sam kratko radila, mada je to fantastično iskustvo. U februaru sam dobila poziv za probu u Krajovi. U julu su me pozvali da treniram i potpisala sam ugovor na dvije godine, kojim sam prezadovoljna", naglasila je Rešetar.

No, nije sve prošlo bez problema...

"Imala sam problema sa dobijanjem vize, potrebnih papira i tek od prije mjesec sam priključena radu sa Bogdanom Burćom, koji je i pomoćni trener u reprezentaciji Rumunije. Još čekam na prvi start, ali sam zadovoljna radom"

Rešetar ne krije da joj je pomogao podatak da su članice Krajove crnogorske reprezenattivke Dijana Mugoša i golmanka Anastasija Babović.

"Prihvatile su me kao mlađu sestru, nažalost prvo je ligamente pokidala Babović a potom i Mugoša i sada su u Beogardu na oporavku. Bez njih nije isto, mijenjaju se i ciljevi i svi u klubu jedva čekamo njihov povratak. Priznajem i da su me sve saigračice lijepo dočekale i da mi pomažu a opšti utisak popravlja podatak da sam dobila stan a Krajova je divan grad, naročito sada lijepo okićen u susret novogodišnjim praznicima. Ne postoji ni jezička barijera jer su treninzi na engleskom".

Koja je razlika između naše i rumunske škole rukometa?

"Slično je, mada se kod nas izričito i još više zahtijeva jaka odbrana. Mada, i naš trener ovdje ima sličnu viziju da iz jake odbrane ide dobar napad i radi se puno na tome. Ovdje je i liga izuzetno jaka, a ugovori igračica su odlični", zaključila je 17-godišnja Zabjelčanka.

Bonus video: