"Lavice" na novom početku: Podmlađeni tim želi sa prvog mjesta na prvenstvo Evrope

"Ove djevojke imaju visok potencijal i ako budu zdrave sigurno da mogu da budu konkurenti najjačim evropskim reprezentacijama u sljedećim godinama", poručio je selektor Dragan Adžić.
3 komentar(a)
Milena Raičević, Foto: Savo Prelević
Milena Raičević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 25.09.2017. 14:46h

Podmlađena ženska rukometna reprezentacija Crne Gore priprema se za start kvalifikacija za Evropsko prvenstvo i utakmice protiv Slovačke u Baru i Italije u Breši sa jasnim ciljem - osvojiti prvo mjesto u grupi i obezbijediti bolju poziciju na žrijebu grupa za kontinentalni šampionat.

Izabranice Dragana Adžića će meč sa Slovakinja odigrati u četvrtak, dok ih tri dana kasnije čeka duel na "čizmi".

Crna Gora je apsolutni favorit da zabilježi dvije pobjede i približi se plasmanu na kontinentalni šampionat.

"Naš rejting je takav da nas stavlja u poziciju da smo favoriti i protiv jačih reprezentacija, a ne samo protiv Slovačke i Italije. To ne bi trebalo da nam predstavlja opterećenje već samo da smo svjesni da treba da pružimo maksimum kako bi pobijedili bilo koju ekipu. Slovačka je nedavno odigrala neriješeno sa jednom velesilom kakva je Mađarska kod kuće. Vrlo nam je značajan svaki bod kako bi osvojili prvo mjesto u grupi i imali lakši žrijeb za Evropsko prvenstvo, koje je prvo izborno za Olimpijske igre", rekao je Adžić.

Poslije generacije koja je klupski i reprezentativno donijela mnogo radosti ljubiteljima rukometa u našoj zemlji, došlo je vrijeme za nove snage.

"Morali smo i klupski i reprezentativno šansu mladim djevojkama. Ovo je pravi put da se Crna Gora predstavlja na najbolji mogući način. Tako smo radili i ranije, kada je prethodna generacija u kontinuitetu nastupala na velikim takmičenjima. Nadam se i da ćemo ići na Olimpijske igre treći put. Sigurno je za nijansu teže ovm djevojkama nego prethodnoj generaciji. Imaju visok potencijal, ali ako budu zdrave sigurno da mogu da budu konkurenti najjačim evropskim reprezentacijama u sljedećim godinama".

Zbog povrede ramena za predstojeće utakmice neće konkurisati Majda Mehmedović.

"Majda je i protiv Bjelorusije igrala povrijeđenog ramena. Nakon toga se sve to nije poboljšalo i pored svih napora. Moramo da odigramo ova dva meča bez nje. Vjerujem da ćemo je gledati na velikim takmičenjima, ali da će djevojke koje je mijenjaju iskoristiti šansu", zaključio je Adžić.

Milena Knežević je poput selektora optimista uoči predstojećih susreta.

"Sigurno je da smo favoriti jer smo visokorangirana reprezentacija. Ne smijemo ih ipak potcijeniti. Protiv Slovakinja nismo igrali odavno, ali vjerujem da ćemo ih analizirati i pobijediti jer je svaki bod bitan zbog osvajanja prvog mjesta u grupi koje garantuje bolju poziciju na žrijebu", poruka je srednjeg beka "lavica".

Ekipa je znanto podmlađena u odnosu na protekli period.

"Nerealno je sada pričati o medaljama. Jesmo u jednom periodu navikli javnost na odličja, ali sada nam treba vremena i podrške od svih. Obećavamo jedino borbu, kao i da ćemo ostaviti srce na terenu u dresu reprezentacije", istakla je Milena Raičević.

Crna Gora i Slovačka igraće u četvrtak od 17 sati u Baru, dok je duel sa Italijom u nedjelju u Breši od 16.30.

Bonus video: