Ispit u Norveškoj za oslabljenu Budućnost

Na današnjoj utakmici protiv Storhamara (16 časova) u timu Bojane Popović neće biti Milene Raičević i Ivone Pavićević

3413 pregleda 3 komentar(a)
Na Nađi Kadović je da nadomjesti izostanak Ivone Pavićević, Foto: Dejan Starčević/ŽRK Budućnost
Na Nađi Kadović je da nadomjesti izostanak Ivone Pavićević, Foto: Dejan Starčević/ŽRK Budućnost

Četiri prvoplasirane ekipe u grupi B djeluju neuhvatljivo, i zbog bodovne prednosti i zbog razlike u kvalitetu i iskustvu, zato će glavni cilj rukometašica Budućnost Bemaxa do kraja prve faze Lige šampiona biti da odbrane 5. mjesto.

Možda i ključni meč u toj borbi biće današnji (16 časova) u Hamaru, sa vicešampionom Norveške, Storhamarom. Prije osam dana, “plave” su u veoma uzbudljivom duelu slavile 24:23, a junakinja je bila Armel Atingre, koja je 16. odbranu upisala četiri sekunde prije kraja, kada je odbranila zicer Olivije Lefkvist.

Sada će biti još teže, jer na sjeveru Evrope Bojana Popović neće moći da računa na Milenu Raičević i Ivonu Pavićević, koja nije igrala ni prethodni meč.

- Probaćemo da nametnemo naš ritam, ali smo bez Milene. Njena povreda je takva da svaki veći napor izaziva spazam u ramenom dijelu, tako da nije odradila nijedan trening tokom sedmice. Probaćemo da saniramo sve to do utakmice sa Đerom. Ivona nije igrala ni prošlu utakmicu, napukla joj je kost ispod koljena i minimalna pauza je četiri sedmice, pa ćemo vidjeti šta ćemo dalje - istakla je Popovićeva.

Legenda svjetskog rukometa dobro zna šta čeka njene izabranice.

- Prošle sedmice smo osjetile Storhamar. Nismo dugo igrale sa norveškim ekipama, bilo je važno da osjetimo taj stil igre, pa sada znamo šta moramo da radimo. Čeka nas mnogo više trčanja rivala, to su i najavili na pres konferenciji poslije prve utakmice.

Pitanje je kako će se ekipa snaći bez dvije liderke.

- Neće biti nimalo jednostavno, jer i sa Ivonom i Mikom imamo vrlo suženu rotaciju. Moramo da se borimo, da odigramo svih 60 minuta kvalitetno u odbrani, a jako je bitan i disciplinovan napad, da ne dozvolimo lake golove.

Šefica stručnog štaba smatra da će bekovi odigrati smirenije, bez puno rizika.

- Kada imamo rezultat, mora da se odigra mirno, pametno, da spustimo loptu. Utakmice na strani moraju tako da se igraju. U ovom sastavu će biti manje brze igre, jer djevojke koje će igrati nisu imale veliku minutažu, pa će više voditi računa da svoju ulogu odigraju disciplinovano, sa većim fokusom. Od napada dosta zavisi, lopta ne smije da se gubi, jer se sve ekipe, pa i Storhamar, “hrane” lakim golovima.

Trijumfom u prethodnom kolu, Budućnost je napravila veliki korak ka 5. mjestu, iako nije blistala.

- Svaka pobjeda je mnogo bitna za samopouzdanje. Poslije Evropskog prvenstva su sve ekipe imale dosta grešaka i oscilacije, sve igračice su imale emotivno pražnjenje. Ta pobjeda je bila uvod u ovu utakmicu i ne bi trebalo da imamo ikakav pritisak, već da djevojke odigraju kvalitetnu utakmicu za sebe, da ne jure. Ima još dosta da se igra, ali mi smo svoj cilj do sada ostvarile i nema potrebe da igračicama namećemo pritisak - poručila je Bojana Popović.

Bonus video: