Velika pobjeda Budućnost Bemaxa u Norveškoj, Ilda Kepić odigrala utakmicu života

Strpljivom, mudrom, na momente i lepršavom igrom, tim Bojane Popović je savladao Storhamar 27:25, pobjegao mu velikih pet bodova na šest kola do kraja i time praktično ispunio cilj za ovu sezonu. Ilda Kepić dala čak osam golova

20198 pregleda 12 komentar(a)
Foto: Dejan Starčević/ŽRK Budućnost
Foto: Dejan Starčević/ŽRK Budućnost

Na dalek put u norveški Hamar, rukometašice Budućnost Bemaxa su otišle bez Milene Raičević i Ivone Pavićević, samim tim i bez velikih ambicija, a vraćaju se sa dva velika boda, s pobjedom kojom su praktično osigurale 5. mjesto u grupi B Lige šampiona.

Strpljivom, mudrom, na momente i lepršavom igrom, tim Bojane Popović je savladao Storhamar 27:25, pobjegao mu velikih pet bodova na šest kola do kraja i time praktično ispunio cilj za ovu sezonu. A kad se dođe do osmine finala, niko neće smjeti da otpiše Podgoričanke, koje iz meča u meč djeluju sve bolje.

Opet je sjajna bila Armel Atingre, koja je odbranila 15 šuteva, Matea Pletikosić u odsustvu Raičevićeve preuzela odgovornost i fenomenalno dirigovala igrom, Ivana Godeč i Nataša Ćorović pokazale i hrabrost i snalažljivost, ali je najprijatnije iznenađenje bila Ilda Kepić.

Djevojka rođena prije 27 godina u Danskoj je dugo bila u sjenci, nije koristila šanse koje je dobijala, jer je stalno bila u nekom grču. U Norveškoj se potpuno opustila, sjajno šutirala sa devet metara, bila izvanredna u odbrani, pa je meč završila sa čak osam golova.

Njen pogodak za 26:23 na tri minuta do kraja je praktično riješio sve dileme. Sve je bilo gotovo nekoliko sekundi kasnije, kada je Atingre odbranila zicer Suzani Amundsen.

I još jedan veliki dobitak za Budućnost - Vanesa Agović, djevojka koja je preživjela pakao sa povredama, tri puta je zatresla mrežu, između ostalih i za 24:20 na nepunih osam minuta do kraja.

STORHAMAR - BUDUĆNOST BEMAX 25:27 (12:13)

Hamar - „Boligpartner arena”. Gledalaca: 971. Sudije: Lovin i Raluka-Stanku (Rumunija). Sedmerci: Storhamar 2 (1), Budućnost 7 (5). Isključenja: Storhamar 6, Budućnost 6 minuta.

Storhamar: GRENLUND (šest odbrana i sedmerac), Rosok (pet odbrana i sedmerac), AMUNDSEN 1, Svendsberget, HEGSET 3, Johanson 2, M. JAKOBSEN 1, ABDULA 5, Brus, Lefkvist 1 (1), Enger, Fredrikson, A. Jakobsen, OBAIDLI 6, CŠOKE 4, Nestaker 2.

Budućnost Bemax: ATINGRE (15 odbrana), J. Kadović, ĆOROVIĆ 2, J. Vukčević, PLETIKOSIĆ 7 (3), GODEČ 2, Popović, Marsenić, KARDOSO DE KASTRO 2 (1), AGOVIĆ 3, Bulatović 1, Tomova, N. KADOVIĆ 2, Kepić 8 (1), N. Vukčević.

Bonus video: