U Podgorici za vikend „Montenegro Handball Cup 2022”

Organizatori - dva partnerska rukometna kluba RK Zeta i ŽRK Podgorica 2013, okupiće dječake i djevojčice u dvije kategorije 2006/07. i 2008/09, a osim klubova iz čitave Crne Gore, očekuje se učešće timova iz Srbije i Bosne i Hercegovine

2802 pregleda 1 komentar(a)
Foto: RSCG
Foto: RSCG

Povodom Dana oslobođenja Podgorice, 17. i 18. decembra, održaće se 4. Međunarodni turnir „Montenegro Handball Cup 2022 - Turnir prijateljstva”, koji će okupiti više stotina mladih rukometaša i rukometašica.

Organizatori - dva partnerska rukometna kluba RK Zeta i ŽRK Podgorica 2013, okupiće dječake i djevojčice u dvije kategorije 2006/07. i 2008/09, a osim klubova iz čitave Crne Gore, očekuje se učešće timova iz Srbije i Bosne i Hercegovine.

Glavni grad Podgorica, Sekretarijat za kulturu i sport Podgorice, Rukometni savez Crne Gore i Opština Zeta dali su vjetar u leđa da ovaj turnir zaživi i traje.

„Djeca se raduju, jedva čekaju da dođu, a naša djeca iz Crne Gore da igraju pred svojom publikom i dokažu se na rukometnom terenu. Nije lako organizovati ovakvu sportsku manifestaciju koja će okupiti preko 30 klubova i oko 1.000 djece. Potrudili smo se da djeci obezbijedimo najbolje hale i uslove. Zahvaljujući ljudima iz Glavnog grada, na čelu sa gradonačelnikom dr Ivanom Vukovićem i Sekretarijatu za kulturu i sport, obezbijedili smo termine u SC ‘Morača’, a utakmice će se igrati i u Univerzitetskoj dvorani i sali Srednje mješovite škole u Golubovcima”, kazala je predsjednica i trener ŽRK Podgorica, Zorica Đurović.

Bonus video: