Slovačka i Italija prve prepreke ka Francuskoj

Crna Gora igra sa Slovačkom u četvrtak u Baru (17 časova) i tri dana kasnije sa Italijom u Breši.
1 komentar(a)
Dragan Adžić, Foto: Savo Prelević
Dragan Adžić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 24.09.2017. 10:35h

Prvi put nakon junskih mečeva baraža za Svjetsko prvenstvo, u kojem su izbacile Bjelorusiju, okupiće se rukometašice Crne Gore. Povod su utakmice kvalifikacija za šampionat Starog kontinenta, sa Slovačkom u četvrtak u Baru (17 časova) i tri dana kasnije sa Italijom u Breši.

Dvije pobjede bi približile „crvene” cilju, 11. uzastopnom velikom takmičenju - Evropskom prvenstvu u Francuskoj 2018. godine.

Selektor Dragan Adžić je izabrao praktično isti tim koji je suprotstavio Bjelorusiji. U odnosu na junske susrete, novo ime je samo Ljubica Nenezić, golmanka Kastamonua, sa kojim je prije nekoliko sedmica osvojila Superkup Turske. Opet nema Suzane Lazović, koja će zbog problema sa vratom propustiti cijelu sezonu, a Majda Mehmedović ima problema sa ramenom i pitanje je koliko će moći da pomogne.

Prvi trening je održan danas u 10 časova u „Morači”, gdje će Milena Raičević i drugarice trenirati do utorka popodne, kada se sele u Bar.

"Dolaze sve, samo na prvim treninzima neće biti Marine Rajčić, Alme Hasanić i Jelene Despotović zbog obaveza u klubovima. Sve ostale su tu, stigle su Majda Mehmedović i Bobana Klikovac, tako da ćemo od ponedjeljka biti kompletni, ali ćemo vidjeti u kakvom je zdravstvenom stanju ekipa. Majdu ponekad jače zaboli rame, primila je injekciju nakon posljednje utakmice i vidjećemo kako je", rekao je Adžić.

Selektor „lavica” je već dobro upoznat sa selekcijama koje su, uz Poljsku, rivali u grupi 2.

"Italija je u odnosu na baraž sa Srbijom vratila igračice koje nastupaju u inostranstvu, dok je Slovačka igrala neriješeno sa Mađarskom u junu. Kao i Češka, napredovala je zahvaljujui njihovoj zajedničkoj ligi, tako da ima dosta novih igračica u odnosu na naš posljednji susret na Evropskom prvenstvu 2014. godine u Osijeku, kada je izbacila Srbiju. Od inostranih rukometašica su na spisku samo Jakubišova i dvije iz Francuske, ostale su iz te čehoslovačke lige. S obzirom na stanje u kojem smo, sa povredama i mladosti, potrebni će nam biti igra i odnos kao protiv Bjelorusije", zaključio je Adžić.

Na spisku su golmanke Marina Rajčić (Mec, Francuska), Alma Hasanić (Storhamar, Norveška), Ljubica Nenezić (Kastamonu, Turska), krila Majda Mehmedović (CSM Bukurešt, Rumunija), Ivona Pavićević, Branka Konatar, Dijana Ujkić (Budućnost), bekovi Milena Raičević, Đurđina Jauković, Itana Grbić, Sanja Premović, Đurđina Malović (Budućnost), Jelena Despotović (Krim, Slovenija) i pivotkinje Bobana Klikovac (Krajova, Rumunija), Ema Ramusović, Tatjana Brnović i Ivana Godeč (Budućnost).

Bonus video: