Bojana Popović: Ponosna sam na djevojke; Armel Atingre: Razočarana sam, propustile smo sjajnu šansu

„Uspjele smo da se vratimo zahvaljujući sjajnoj Armel, ali bilo je i grešaka koje je Đer kažnjavao. Igračice su umorne, uz to nemamo široku rotaciju. Uvijek naučimo mnogo iz mečeva protiv Đera, a sada nam predstoji zasluženi odmor”, istakla je šefica stručnog štaba Budućnosti

13565 pregleda 7 komentar(a)
Foto: Dejan Starčević/ŽRK Budućnost
Foto: Dejan Starčević/ŽRK Budućnost

Nakon dvije vezane pobjede nad Storhamarom, rukometašice Budućnost Bemaxa su pokazale da su spremne i za najveći izazov u Ligi šampiona, ali su, ipak, poražene od Đera 25:23 u „Bemax areni”.

Nedostajalo je tako malo - da Ilda Kepić, Jelena Vukčević i Vanesa Agović iskoriste sedmerce, Nađa Kadović neke zicere, ali Bojana Popović nije ništa zamjerila igračicama. Nije ni mogla, jer su prevazišle objektivne mogućnosti.

„Ponosna sam na djevojke, dale su sve od sebe i ne može im se ništa prigovoriti. Ostavile su srce na terenu, pokazale izuzetnu enrgiju. Bila je ovo teška utakmica, ali znala sam da će se djevojke boriti. Rezultat je takav kakav jeste, ali je najvažnije da su igračice dale maksimum”, rekla je Popovićeva.

Opet je sjajna bila Armel Atingre, koja je odbranila 14 šuteva i upisala se u listu strijelaca.

„Uspjele smo da se vratimo zahvaljujući sjajnoj Armel, ali bilo je i grešaka koje je Đer kažnjavao. Igračice su umorne, uz to nemamo široku rotaciju. Uvijek naučimo mnogo iz mečeva protiv Đera, a sada nam predstoji zasluženi odmor”, istakla je šefica stručnog štaba Budućnosti, koju čeka pauza u Ligi šampiona do 8. januara i gostovanja Rapidu u Bukureštu.

Povezani članci

17. Decembar 2022.

Herojska Budućnost stala na korak od čuda protiv Đera

Atingre je bila tužna zbog poraza, a poručila je da nije ona zaslužila nagradu za igračicu meča, već Stine Oftedal.

„Prva misao koja mi pada na um je razočaranje, jer smo imale sjajnu šansu. Stine Oftedal je za mene igračica utakmice, sve je promijenila kada je Đer imao probleme i rješavala ih svojoj brzinom i vizijom”, naglasila je francuska golmanka.

Armel Atingre je dala gol i zaustavila 13 šuteva i sedmerac
Armel Atingre je dala gol i zaustavila 13 šuteva i sedmeracfoto: Dejan Starčević/ŽRK Budućnost

Norvežanka joj nije ostala dužna.

„Prava igračica je dobila nagradu, jer nam je današnji posao učinila veoma teškim. Veoma sam srećna što smo osvojile dva boda, znamo da je uvijek teško igrati protiv Budućnosti u Podgorici”, rekao je najbolji srednji bek svijeta.

Bonus video: