Mali Cetinjani potvrdili talenat za rukomet: Četvrto mjesto u žestokoj konkurenciji

Cetinjani su osvojili treće mjesto u izuzetno jakoj konkurenciji koju su činile ekipe kao što su Celje, Zagreb, Vesprem, Krka, Maksimir, Partizan, Vojvodina...

2653 pregleda 1 komentar(a)
Mali rukometaši Starsa, Foto: Privatna arhiva
Mali rukometaši Starsa, Foto: Privatna arhiva

Protekla tri dana u Brčkom (BIH) održan je jedan od najboljih rukometnih turnira mlađih kategorija na ovim prostorima sa izuzetnom listom učesnika iz čak sedam zamalja: Bosne i Hrecegovine, Srbije, Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Crne Gore i Grčke.

Na 18. Lokomotiva kupu 2022, među 33 ekipe, bili su i rukometaši cetinjskog Starsa. Cetinjani su osvojili treće mjesto u izuzetno jakoj konkurenciji koju su činile ekipe kao što su Celje, Zagreb, Vesprem, Krka, Maksimir, Partizan, Vojvodina …

Prvog takmičarskog dana Cetinjani su startovali sa dvije pobjede , protiv ekipe Slobode i Partizana. I drugog dana izabranici Marka Martinovića imali su naporan tempo. Igrali su tri utakmice. Savladali su Celje i Krku, a izgubili od Dubrave 12:11. Sa četiri pobjede od pet odigrtanih mečeva, plasirali su se u polufinale, gdje su tijesno i ne baš uz fer suđenje, izgubili od ekipe Trimo 15:14.

Nažalost, za treće mjesto Stars je opet odmjerio snage sa hrvatskom Dubravom, koja je i drugi put slavila.

Ipak, Cetinje i Crna Gora mogu biti ponosni na igru koju su pokazali ovi dječaci, jer su turnir sa najvećim rukometnim timovima bivše Jugoslavije, te nekoliko evropskih, završili na 4.poziciji.

Takmičilo se preko 600 dječaka u tri starosne grupe 2006. godište, 2008. i 2010, gdje su bili i cetinjski rukometaši.

Ekipu RK Starsa činila su 13 igrača: Filip Stojanović, Blažo Đonović, Aleksa Đurović, Vladimir Stanojević, Pavle Prlja, Aleksa Nikolić, Vasilije Kosović, Ilija Vicković, Luka Martinović, Marko Martinović, Nikša Lasica, Petar Kasom i Luka Vujović.

Bonus video: