Zoran Roganović: Idemo u Krakov da budemo bolji

Crnogorski rukometaši dobili slobodan dan na prirpemama u Dohi, u utorak put za Krakov i start Svjetskog prvenstva

20435 pregleda 15 komentar(a)
Selektora najviše raduje zajedništvo u selekciji, Foto: rscg.me
Selektora najviše raduje zajedništvo u selekciji, Foto: rscg.me

Crnogorski rukometaši finiširaju pripremu za najveću svjetsku smotru, a "lavovi" su danas dobili slobodan dan, nakon dva kontrolna meča protiv Katara i priprema koje odrađuju u Dohi.

U Kataru će izabranici Zorana Roganovića boraviti do utorka, kada putuju za Krakov, gdje će igrati utakmice grupne faze Svjetskog prvenstva.

"Ostalo je još malo da se realizuje plan priprema od početka decembra. Samo još neki mali detalji, a više smo nego zadovoljni urađenim. Motivacija i fokus koji su igrači pokazali od prvog dana su najveći mogući i smatram da možemo da napravimo još jedan iskorak u odnosu na prošli januar, kada je naša selekcija obradovala navijače, ljude u Crnoj Gori", kaže Roganović.

Njegovi izabranici odigrali su četiri pripremne utakmice, poraz pa pobjeda protiv Sjeverne Makedonije, a u Dohi poraz pa remi sa domaćim Katarom.

"Smatram da je dobro što smo izolovani, daleko od kuće i što se maksimalni fokus prenosi na pripremu. Atrmosfera je fantastična - ponašanje igrača, od hotela do obaveza na terenu je za svaku pohvalu. Spremamo se za izazov, a on je ta razlika između Evropskog i Svjetskog prvenstva. Pratili smo igre rivala, vidimo da skoro da više nema razlike između evropskih i drugih selekcija, rukomet je napredovao. Igraju 32 selekcije na Svjetskom prvenstvu i svakako da ne smijemo da potcijenimo i kao prije deset godina dobijemo 'šamar' od Argentine ili Tunisa, sa kojima smo misili - lako ćemo", objasnio je Roganović.

On je učestvovao kao igrač u prvom nastupu Crne Gore na rukometnom Mundijalu, a selektor je petu godinu.

"Na svakom takmičenju da napravimo iskorak, budemo bolji. To smo uspijevali i od početka mog mandata. No, ne želimo rezultatski pritisak igračima, ali nam je cilj novi iskorak. Ova ekipa ima toliko sjajnih pojedinaca, ono što vidim..., u stvari ne mogu da uočim koliki je u stvari potencijal. Izazov je uopšte pokušati da se uoči pun potencijal, ali nebo je granica! Samo bez pritiska, idemo samo da budemo još bolji", zaključio je Roganović.

Crna Gora u Krakovu za rivale u grupi ima favorizovanu Španiju, Iran i Čile.

Bonus video: