Bojana Popović: Najgore izdanje u odbrani ove sezone

„Loša odbrana je obilježila ovaj meč kada je u pitanju naše izdanje. Moramo da zaboravimo igru u 2. poluvremenu i da pokušamo da budemo bolje u odbrani već na narednom meču”, istakla je Milena Raičević

9632 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Dejan Starčević/ŽRK Budućnost
Foto: Dejan Starčević/ŽRK Budućnost

Drugi put ove sezone, nakon 32:19 u Đeru, rukometašice Budućnost Bemaxa su doživjele drugi dvocifren poraz u Ligi šampiona - 39:29.

Rezultat dovoljno govori kakva je bila odbrana, mada je bilo i dosta golova iz kontri nakon izgubljenih lopti.

„Igrale smo u sjajnoj atmosferi, poslije dužeg vremena imale priliku da igramo pred ovako dobrim navijačima. U prvih 15 minuta smo igrale dobro i bile ravnopravne, odbrana je bila na potrebnom nivou, a promašile smo nekoliko odličnih prilika, mislim da ih je bilo devet u prvom poluvremenu”, istakla je Bojana Popović.

Legenda svjetskog rukometa je bila razočarana igrom svog tima u odbrani.

„Sve do finiša meča nismo mogle da pronađemo šest igračica koje će znati da pariraju protivniku u odbrani. Odbrana nas je odvela u poraz, ovo je možda i naše najgore izdanje u tom segmentu ove sezone. Iako nismo bile loše u napadu, poslije ovakvog izdanja u odbrani nismo mogle da očekujemo bolji rezultat”, kazala je Popovićeva.

I kapitenka Milena Raičević, koja je postigla sedam golova, istakla je da je loše izdanje u odbrani obilježilo gostovanje u Bukureštu.

„Sjajno smo dočekane u Bukureštu i bilo je divno igrati u ovakvoj atmosferi. Dugo nisam osjetila ovakvu atmosferu i zaista sam uživala. Rapid je bio bolji, dobro smo otvorile utakmicu, ali bilo je dosta promašenih šuteva, dok je u drugom poluvremenu odbrana bila veoma loša. Mislim da je loša odbrana obilježila ovaj meč kada je u pitanju naše izdanje. Moramo da zaboravimo izdanje u 2. poluvremenu i da pokušamo da budemo bolje u odbrani već na narednom meču”, istakla je Raičevićeva.

Bonus video: