Španija prvi izazov, Božidar Simić poručuje: Kao porodica smo, to nam je prednost nad ostalima

„Prošle godine sam 'upao’ dok je bila ona situacija sa koronom, snašao sam se, našao svoje mjesto u timu. Ostao sam, veoma mi je drago zbog toga i što dijelim teren sa bratom. To mi je bila želja otkada sam bio mali, nadam se i njemu”, uz osmijeh je rekao mlađi od braće Simić

4437 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Od specijalnog izvještača „Vijesti”

Na prošlogodišnjem Evropskom prvenstvu, Božidar Simić je ispunio snove - zaigrao je za Crnu Goru na velikom takmičenju, i to u timu sa četiri i po godine starijim bratom Nebojšom.

Sada je opet među „lavovima”, spreman da čeka šansu na poziciji srednjeg beka na 28. Svjetskom prvenstvu u Poljskoj i Švedskoj.

Zoran Roganović i njegovi izabranici su danas doputovali u Krakov, koji bi trebalo da im bude dom do 23. januara, kada će se znati gdje putuju - u Podgoricu ili na četvrtfinale u Gdanjsk, što bi bila prvorazredna senzacija.

„Prošle godine sam 'upao’ dok je bila ona situacija sa koronom, snašao sam se, našao svoje mjesto u timu. Ostao sam, veoma mi je drago zbog toga i što dijelim teren sa bratom. To mi je bila želja otkada sam bio mali, nadam se i njemu”, uz osmijeh je rekao mlađi Simić.

Prvi izbor na srednjem beku je Božo Anđelić, tu mogu da igraju i ostali ljevoruki bekovi, a jedan od trojice Barana u reprezentaciji čeka šansu kao „zapeta puška”.

„Trudimo se da napravimo dobar kolektiv i na terenu i pored njega, mislim da će to dati najviše rezultata. U ovu ekipu je jako teško ući, još teže ostati i otići na dva velika prvenstva, to je za mene veliki uspjeh. Nadam se da ću, ako dobijem šansu, pokazati da zaslužujem mjesto u timu i da ćemo zajedno ostvariti dobar rezultat”.

Rukometaš šabačke Metaloplastike smatra da je zajedništvo veliki adut „lavova”.

„Ne znam kako je bilo prije, ali otkada sam ja tu nije bilo nijednog konflikta, svi smo kao porodica. I mene su prihvatili momci kao da sam im iz kuće, lijepo je biti dio ovog tima. Mislim da je to naš najjači adut, gledamo jedni druge kao braću i spremni smo da damo maksimum za svakoga. Odlika našeg naroda je da je čvrsto vezan za porodicu i prijatelje, mislim da je to naš najveći plus, pored kvaliteta pojedinih igrača”, poručio je 25-godišnji organizator igre.

Izvještavanje omogućio Lob

Bonus video: