Korales: Muratović mi je bio idol, zbog njega sam ozbiljno počeo da igram

Sjajni golman „lavovima” sa iskrom u očima prikazivao nezaboravni snimak iz 2005. godine, kada je Alen Muratović u dresu Kangasa slavio gol protiv Altee tako što se popeo na tribinu i digao pesnice uvis. U publici je bio i tada 14-godišnji Korales, koji je rođen u tom gradu u Galiciji

8674 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Od specijalnog izvještača „Vijesti”

Iako će sjutra voditi velike bitke u „Tauron areni”, reprezentativci Crne Gore i Španije su se danas dugo družili u holu hotela „Novotel”.

Veza su bila braća Dujšebajev, Aleks i Danijel, koji dobro pričaju, kako oni kažu, balkanski jezik, jer su igrali u Skoplju, a tokom karijere su bili saigrači sa mnogim rukometašima iz ex-YU.

Sa sinovima slavnog Talanta Dujšebajeva je godinama u Kjelceu bio Branko Vujović, ali to nije jedina veza „ispanosa” sa Crnom Gorom. Poseban odnos prema našoj zemlji ima Rodrigo Korales, koji je zbog Alena Muratovića dodatno zavolio rukomet i počeo ozbiljnije da ga trenira.

„Lavovima” je sa iskrom u očima prikazivao nezaboravni snimak iz 2005. godine, kada je Muratović u dresu Kangasa slavio gol protiv Altee tako što se popeo na tribinu i digao pesnice uvis. U publici je bio i tada 14-godišnji Korales, koji je rođen u tom gradu u Galiciji.

„Alen je bio najbolji i najharizmatičniji igrač te ekipe. Divili smo mu se svi. Kangas je malo mjesto, svi smo živjeli za klub koji je bio u Asobal ligi, a od slavne Barselone smo u Alenovo doba gubili jedan-dva razlike, a on je davao po osam-devet golova. To je bilo nestvarno. Ugledao sam se na golmane, ali sam najviše volio njega, tu strast koju je pokazivao. Zbog njega sam ozbiljnije i počeo da se bavim rukometom”, rekao je Korales, koji je ispričao i angedotu iz 2005. godine.

„Sa drugovima sam išao na trening i odjednom vidio auto iz kog je dopirala glasna balkanska muzika. Okrenuo sam se i vidio Alena, on nas je samo pitao idemo li na trening i uz osmijeh nas pozvao da nas prebaci do dvorane”.

Muratović je karijeru počeo u Sutjesci, potom igrao za Budućnost i Lovćen, da bi u grad pored Viga otišao 2003. godine. Poslije dvije sezone je prešao u Valjadolid, 2007. mu je za gol u duelima sa Flenzburgom izmaklo finale Lige šampiona, da bi ga njemački klub 2008. kupio za tadašnji svjetski rekord od 700.000 eura.

Nažalost, u januaru 2009. je doživio tešku povredu ramena, zbog koje je završio karijeru, ali se 2013. vratio u dresu Kangasa i igrao sve do 2021. godine, kada je drugi put rekao zbogom. Još jednom se vratio na teren u dresu Atletiko Novasa, odigrao drugi dio sezone 2021/2022. i konačno okačio patike o klin u 43. godini.

Izvještavanje omogućio Lob

Bonus video: