Vujović: Španci su nas taktički nadigrali

"U nekoliko navrata smo se vratili, pokazali karakter i da možemo da igramo, ali nam je falilo iskustva, jer smo vezali po dvije-tri greške, a oni iz kontri kažnjavali", rekao je najbolji strijelac "lavova" u premijernom meču

9204 pregleda 2 komentar(a)
Foto: AP Photo/Piotr Hawalej
Foto: AP Photo/Piotr Hawalej

Od specijalnog izvještača „Vijesti”

Dan pred utakmicu sa Crnom Gorom, i selektor Đordi Ribera i igrači Španije su pričali da najviše strahuju od Branka Vujovića.

I pokazalo se koliko su bili u pravu - 24-godišnji Nikšićanin je dao sedam golova iz devet šuteva, iako su ga „ispanosi” čuvali više nego sve ostale.

Nažalost, nije mogao da donese senzaciju, falilo je još raspoloženih igrača u napadu, pa je osvajač medalja na četiri posljednja velika takmičenja slavio 30:25.

„Sigurno se moglo više. Nadigrali su nas taktički, tjerali su nas da šutiramo iz teških pozicija, što je Vargas branio. I u napadu su odigrali perfektno, svaku našu grešku su iskoristili. Simo je odbranio neke šuteve, ali su hvatali lopte i dolazili do zicera. U nekoliko navrata smo se vratili, pokazali karakter i da možemo da igramo, ali nam je falilo iskustva, jer smo vezali po dvije-tri greške, a oni iz kontri kažnjavali. Stalno smo jurili razliku, na kraju je bilo pet golova, a moglo je da bude i dva-tri”, rekao je Branko Vujović.

Koliko ti je bilo teško da se nosiš sa španskom odbranom?

„Igrali su visoko, svaki put se prednji preusmjeravao na mene i nisam imao previše prostora da igram. Ostali momci su dobro odradili posao, borili su se, da nismo završili bi se dvocifrenom razlikom”.

Jesi li gledao duel Irana i Čilea, vaših sljedećih rivala?

„Nisam previše, ali pretpostavljam da nam neće biti lako. Biće dosta faulova, Iran na čelu sa Veselinom Vujovićem će sigurno igrati agresivnu odbranu, ali i mi ćemo”.

Koliko vam podiže samopouzdanje činjenica da ste pružili jak otpor velikanu svjetskog rukometa?

„Španija već 15 godina uzima medalju na skoro svakom takmičenju, sigurno je bila favorit, ali smo izašli da pobijedimo ili osvojimo bar bod. Nismo uspjeli, ali nemamo vremena da žalimo. Okrećemo se Iranu, tu smo favoriti i mislim da ćemo opravdati tu ulogu”.

Izvještavanje omogućio Lob

Bonus video: