Ribera: Crna Gora je bila odlična, posebno Simić

„Prvi meč je uvijek veoma težak za sve ekipe, a i Crna Gora je veoma dobar tim. Njen učinak na Evropskom prvenstvu 2022. je bio veoma dobar, na svim utakmicama”, rekao je selektor Španije Đordi Ribera

6219 pregleda 2 komentar(a)
Danijel Dujšebajev na utakmici sa Crnom Gorom, Foto: IHF
Danijel Dujšebajev na utakmici sa Crnom Gorom, Foto: IHF

Od specijalnog izvještača „Vijesti”

Na otvaranju 28. Svjetskog prvenstva, Španija je imala veoma težak zadatak protiv Crne Gore, ali je ipak slavila 30:25.

„Lavovi” su dugo bili u igri, prijetili velikanu svjetskog rukometa, ali nisu imali dovoljno raspoloženih igrača za senzaciju.

„Prvi meč je uvijek veoma težak za sve ekipe, a i Crna Gora je veoma dobar tim. Njen učinak na Evropskom prvenstvu 2022. je bio veoma dobar, na svim utakmicama”, rekao je selektor Španije Đordi Ribera.

Trofejni stručnjak je pohvalio Nebojšu Simića i ocijenio da je promjena odbrane na 5:1 omogućila njegovom timu da nametne ritam.

„Crna Gora je bila odlična, posebno Simić. Mogli smo da postignemo nekoliko golova više, ali je Simić u posljednjim trenucima branio. Prvo poluvrijeme je bilo veoma teško, posebno prvih 10 minuta. Bilo nam je teško da pronađemo ritam, mislim da nam je prelazak na odbranu 5:1 jako dobro došao, jer nas je aktivirao. Uspjeli smo da osvojimo nekoliko lopti i to nam je omogućilo da trčimo”, istakao je Ribera.

Izvještavanje omogućio Lob

Bonus video: