Radović: Moramo da zaboravimo Španiju i okrenemo se Iranu, Vuja sigurno sprema neku „poslasticu”

„Očekujem mušku borbu, pravi 'fajt'. Oni su borbena ekipa, a to može da se kaže i za nas. Naravno, idemo na pobjedu”, najavljuje 32-godišnji Cetinjanin meč sa Iranom

16608 pregleda 15 komentar(a)
Foto: AP Photo/Piotr Hawalej
Foto: AP Photo/Piotr Hawalej

Od specijalnog izvještača „Vijesti”

Na startu 28. Svjetskog prvenstva, rukometaši Crne Gore su imali šansu da iznenade Španiju, da makar do kraja budu u igri za remi, ali su poraženi 30:25.

Sve je odlučeno u samom finišu, kada je presudilo iskustvo „ispanosa”, a „lavovi” su jutro nakon prvog meča na svjetskim prvenstvima poslije decenije čekanja proveli u analizi meča, svjesni kakvu priliku su propustili. Nije im svejedno, dugo su bili u igri, ali moraju da zaborave na taj duel, jer „iza ugla” čeka Iran.

Izabranici Veselina Vujovića su naredni izazov za tim Zorana Roganovića, pa nije ni čudo što Mirko Radović poručuje da duel sa Španijom mora što prije da se zaboravi, te da se izvuku pouke.

„Na svjetskim prvenstvima smo poslije duže vremena, bilo je uživanje igrati, a odigrali smo dosta dobro. Držali smo gotovo do samog kraja, konačni rezultat nije ni realan. Ubijeđen sam da ćemo sljedeću utakmicu odigrati dosta bolje, jer ima prostora za napredak”, poručuje 32-godišnji Cetinjanin.

Kapiten makedonskog Eurofarm Pelistera najavljuje vatren duel sa timom iz Azije.

„Očekujem mušku borbu, pravi 'fajt'. Oni su borbena ekipa, a to može da se kaže i za nas. Naravno, idemo na pobjedu”.

Iranci su u 1. kolu savladali Čile 25:24, iako su gubili 23:20.

„U finišu su prelomili i pobijedili, mislim da će im to biti dodatni vjetar u leđa, ali to ne bi trebalo da nas interesuje. Gledaćemo našu igru, naš sistem i daćemo sve od sebe. Moramo da obratimo pažnju, jer njih predvodi naš legendarni stručnjak Veselin Vujović, on će sigurno spremiti neku 'poslasticu' za rukometni svijet”, zaključio je Radović.

Izvještavanje omogućio Lob

Bonus video: