Odbrana iz Bukurešta ne smije da se ponovi, Budućnost želi da popravi utisak u Francuskoj

"Plave" u 11. kolu Lige šampiona gostuju Mecu (nedjelja, 16 sati)

2500 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Dejan Starčević/ŽRK Budućnost
Foto: Dejan Starčević/ŽRK Budućnost

Rukometašice Budućnost Bemaxa u nedjelju od 16 sati gostuju Mecu u 11. kolu Lige šampiona.

Francuski tim, koji je prošle sezone bio finalista Lige šampiona, prvi međusobni duel u Podgorici dobio je 36:28, a ove sezone je upisao osam trijumfa, te po remi i poraz.

"Plave", s druge strane, imaju skor od četiri pobjede, remija i pet neuspjeha.

"Mec je favorit, nakon što je pokazao vrhunsku formu u dosadašnjem dijelu sezone. Moramo da budemo opuštene i fokusirane na našu igru, pa da vidimo kakav će biti konačan ishod. Najbitnije je da odbrana bude na višem nivou nego prošlog vikenda u Bukureštu protiv Rapida", rekla je Ivana Godeč.

Budućnost je prošlog vikenda primila čak 39 golova u Rumuniji, trener Bojana Popović je kasnije rekla da je Budućnost odigrala "vjerovatno najgoru odbranu sezoni".

"Sigurna sam da smo se mnogo bolje spremile, jer su sve djevojke tu, osim Ivone Pavićević. Vjerujem da ćemo ovom izazovu odgovoriti na pravi način. Mec je favorit, ali to mora da dokaže i na terenu. Sigurno je da nećemo odustati i da ćemo se boriti svih 60 minuta", istakla je Nataša Ćorović i dodala:

"Ovo je utakmica koja će nam mnogo značiti u pripremi za eliminacionu rundu i pokušaćemo da je iskoristimo na najbolji način. Vjerujem da ćemo biti na potrebnom nivou kada bude najpotrebnije, u osmini finala", zaključila je Ćorovićeva.

Do kraja grupne faze su ostala još četiri kola, Budućnost je praktično obezbijedila peto mjesto u grupi.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: