Branko Vujović: Neka primimo i 40 golova, samo da damo 41

„Iranci igraju dobro jedan na jedan, dobro šutiraju spolja i sa krila, već se poznaje i Vujovićev rad. Taktički su potkovani, znaju šta im je posao i, iskreno, prijatno su me iznenadili. Borili su se do kraja, vratili se nekoliko puta, ali smo pokazali karakter, izdržali pritisak i pobijedili”, rekao je Branko Vujović

8690 pregleda 1 komentar(a)
Branko Vujović u „zagrljaju” Kazemija, Foto: IHF
Branko Vujović u „zagrljaju” Kazemija, Foto: IHF

Od specijalnog izvještača „Vijesti”

Pred početak Svjetskog prvenstva, pojavila se informacija da jedan od najboljih timova Evrope, Vesprem, želi da dovede Branka Vujovića, ali da je problem što Hanover traži previše novca.

Nakon sjajnih partija 24-godišnjeg Nikšićanina protiv Španije i Irana, ne bi bilo čudno da Mađari podignu ulog i dovedu jednog od najboljih desnih bekova na svijetu.

Vujović je još jednom dokazao kakva je klasa, protiv Irana upisao devet golova i šest asistencija i bio najzaslužniji za prvu pobjedu Crne Gore u prvoj fazi svjetskih prvenstava.

„Znali smo da neće biti laka utakmica. Gledali smo video, analizirali Iran, a znamo Veselina Vujovića, koji se uvijek bori do posljednje sekunde. To je veoma dobra ekipa, igraju dobro jedan na jedan, dobro šutiraju spolja i sa krila, već se poznaje i Vujovićev rad. Taktički su potkovani, znaju šta im je posao i, iskreno, prijatno su me iznenadili. Borili su se do kraja, vratili se nekoliko puta, ali smo pokazali karakter, izdržali pritisak i pobijedili”, rekao je Vujović.

Nakon što je primila 30 golova protiv Španije, Crna Gora je večeras dozvolila da se mreža Nebojše Simića zatrese 31 put.

„U 1. poluvremenu smo primili 16 golova, ali to je neki drugi rukomet, igra se brže, modernije. I mi dosta trčimo, kraći su nam napadi, a najvažnije je da smo pobijedili. Daj bože da na svakoj utakmici primimo i 40 golova, a da mi postignemo 41”.

Posljednji rival u grupi je Čile. Crna Gora može i da izgubi četiri razlike i domogne se glavne faze, ali onda ne bi prenijela dva boda. Zbog toga je pobjeda imperativ.

„Koliko sam uspio da ispratim Čile, igra španski sistem, ali naravno nije na istom nivou. Trudi se da gura bekove u teške situacije za šut, a danas ni protiv koga nije lako. Moramo da se skoncetrišemo, ako ne budemo na 100 odsto sigurno je da Čile može da nas iznenadi. Ali, siguran sam da ova ekipa neće ispustiti svoju šansu i da ćemo pokazati da stvarno želimo da idemo u drugu fazu”, poručio je Vujović.

Izvještavanje omogućio Lob

Bonus video: