Esteban Salinas: Crna Gora ima vrhunske igrače, ali se nadam pobjedi

„Poštujemo igrače koji imaju mnogo kvaliteta, pogotovo golmana, desnog beka i lijevo krilo. To su vrhunski rukometaši, svjetske klase”, pohvalio je 30-godišnji pivot Nebojšu Simića, Branka i Miloša Vujovića

2407 pregleda 0 komentar(a)
Slvelje braće Estebana i Rodriga Salinasa na utakmici sa Iranom, Foto: IHF
Slvelje braće Estebana i Rodriga Salinasa na utakmici sa Iranom, Foto: IHF

Od specijalnog izvještača „Vijesti”

Prije 10 godina, u borbi za plasman od 21. do 24. mjesta, rukometaši Crne Gore su savladali Čile 35:31.

Novi duel istih rivala će igrati po petorica igrača sa obje strane, a jedan od njih je iskusni pivot južnoameričkog tima, Esteban Salinas.

„Čeka nas teška utakmica, Crna Gora je ekipa sa puno potencijala, koja je igrala odlično na Evropskom prvenstvu. Ima veoma dobre igrače u bekovskoj liniji, odličnog golmana, kao i puno varijanti u napadu sa pivotom i desnim bekom”, rekao je 30-godišnji igrač španskog Granoljersa.

Izdvojio je tri rukometaša Crne Gore, ali ne po imenima već pozicijama - Nebojšu Simića, Branka Vujovića i Miloša Vujovića.

„Poštujemo igrače koji imaju mnogo kvaliteta, pogotovo golmana, desnog beka i lijevo krilo. To su vrhunski rukometaši, svjetske klase”.

Mlađi od braće Salinas, koji je ranije bio saigrač sa Milem Mijuškovićem, nosi bandažu na koljenu, ali uvjerava da mu to ne smeta.

„Prije dvije sedmice sam doživio lakšu povredu koljena, a zavoj nosim samo iz predostrožnosti. Sa dosta želje očekujem sjutrašnjim i nadam se pobjedi protiv Crne Gore”.

Salinas je u martu 2021. sa Čileom igrao u Podgorici kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre. Doživio je poraze od Južne Koreje i Norveške, bio praktično otpisan pred posljednje kolo, jer mu je bila potrebna pobjeda od minimum četiri gola razlike nad najjačom južnoameričkom selekcijom, Brazilom. Četiri puta je imao plus šest, ali je izgubio 26:24.

„Crna Gora mi je ostala u baš lijepom sjećanju, sportski centar u kojem smo bili je bio sjajan. Žao mi je samo što smo izgubili od Brazila, jer smo vodili šest-sedam razlike, a mogli smo pobjedom na dođemo do Tokija. To nam je bio san”, zaključio je Salinas.

Izvještavanje omogućio Lob

Bonus video: