Budućnost bez rješenja protiv Meca, u finišu spriječen ubjedljiviji poraz

Ekipa Bojane Popović u nekoliko navrata imala i deset golova minusa, na kraju poražena od Meca 29:23

15527 pregleda 11 komentar(a)
Foto: Dejan Starčević/ŽRK Budućnost
Foto: Dejan Starčević/ŽRK Budućnost

Rukometašice Budućnosti poražene su večeras od Meca 29:23 u 11. kolu Lige šampiona.

Osim na startu, kada je dva puta vodila (1:0 i 6:5), ekipa Bojane Popović je konstantno bila u zaostatku, često bila bez rješenja u napadu, u nekoliko navrata imala i deset golova minusa, pa je poraz bio neizbježan.

Prvi dio prvog poluvremena Budućnost je odigrala dobro. Nakon vođstva domaćeg tima (5:3), preokret i seriju 3:0 su kreirale Raičević, Pletikosić i Kepić, pa su gošće u 10. minutu povele 6:5.

Nakon vođstva Budućnosti, kreće serija Meca. Francuska ekipa je nametnula svoj ritam, igrala brzo u napadu, odgovorila sa tri vezana pogotka i povela 8:6.

Imala je Budućnost problema u napadu, u 16. minutu je De Kastro smanjila na 9:8, a onda je tim Bojane Popović do kraja prvog dijela još samo jednom zatresao mrežu protivnika, pa je poslije 30 minuta bilo 13:9.

U drugom dijelu nije bilo neizvjesnosti. U 33. minutu je Burgar pogodila za 15:9, Budućnost preko Nine Bulatović prišla na 15:11, a onda je Mec vezao šest pogodaka za prvu dvocifrenu prednost (21:11).

U finišu meča francuski predstavnik je osam minuta bio bez pogotka, što je Budućnost iskoristila i smanjila zaostatak na 25:21. Ali vremena, za senzaciju nije bilo.

Najefikasnija kod Budućnosti, ali i na utakmici bila je Matea Pletikosić sa sedam golova.

Tri je postigla Bulatović, a po dva Raičević, De Kastro, Vukčević i Godeč.

Kod Meca je najefikasnija bila Valentini sa šest pogodaka. Pet je postigla Burgard.

Bonus video: