Miloš Vujović: Moramo da promijenimo pristup u odbrani, ovo ne smije da nam se ponovi

„Lavovi” u srijedu igraju sa pobjednikom grupe B, Francuskom, sjajno lijevo krilo upozorava da igra sa utakmica protiv Irana i Čilea neće biti dovoljna za duel „ekspertima”, kao i Poljskom i Slovenijom

12464 pregleda 4 komentar(a)
Foto: IHF
Foto: IHF

Od specijalnog izvještača „Vijesti”

Miloš Vujović je odigrao još jedan izvanredan meč, dao 12 golova, uz gotovo perfektan šut, jer nije realizovao tek 13. šut protiv Čilea, ali nije bio zadovoljan.

Ne rezultatom, jer je Crna Gora ušla u glavnu fazu 28. Svjetskog prvenstva, već igrom u trijumfu nad Čileom (35:33).

„Srećni smo zbog druge pobjede, ali je utakmica bila dosta pasivna, teška, spora... Ne bih volio da vidim Crnu Goru na još jednoj ovakvoj utakmici, želim da promijenimo pristup u odbrani, jer je to ključ uspjeha, ali i u napadu. Izgledalo je sve to dosta sporo. Naravno, ovo je treća utakmica, osjeća se umor, ali je sigurno da ovo sebi više ne smijemo da dopustimo. Moramo da se promijenimo potpuno i igramo puno bolje”, reklo je najbolje lijevo krilo prethodnog Evropskog prvenstva.

Crna Gora ostaje u Krakovu, gdje u srijedu igra sa Francuskom, koja je pobjedom nad Slovenijom (35:31) sačuvala perfektan skor u grupi B i sa maksimalna četiri boda prelazi u glavnu fazu. „Dežela” će imati dva, kao i Crna Gora, Španija takođe četiri, ako opravda ulogu favorita protiv Irana, koji će krenuti sa nule kao i Poljska (dovoljan joj je bod protiv autsajdera Saudijske Arabije).

„Sad nas čekaju tri mnogo jake utakmice, sa Francuskom, Poljskom i Slovenijom. To su veoma jake reprezentacije, koje nam neće oprostiti ako pristup bude kao na večerašnjoj utakmici. Jesmo pobijedili, tokom cijele utakmice vodili, ali moramo da se promijenimo. Nadam se da ćemo nastaviti da pobjeđujemo, imamo želju da uđemo u četvrtfinale, ali do tog cilja nas jedino vode jaka odbrana, kontre i siguran napad”.

Vujović priznaje da je možda i pristup u prethodna dva meča bio gori nego u duelu sa Španijom, jer je Crna Gora bila veliki favorit i pobjede su praktično bile upisane.

„Vjerovatno se u podsvijesti to motalo. Prvi put smo favoriti u nekim bitnim mečevima, možda je tu došlo do opuštanja, ali sam siguran da ćemo promijeniti pristup, da nećemo dozvoliti da se ovo ponovi. Umor je učinio svoje, pokušaćemo da odmorimo i fokusiramo se na naredne utakmice”.

Jeste li gledali Francusku?

„Nismo. Sad prebacujemo misli na glavnu fazu i počinjemo da se spremamo za naredne rivale”, zaključio je Miloš Vujović, koji je izabran za igrača utakmice sa Čileom.

Izvještavanje omogućio Lob

Bonus video: