Roganović: Sad očekujem onu našu srčanost, nadam se da Grbović nije teže povrijeđen

„Rutinski smo riješili ove utakmice, iako postoji malo sumnje u našu igru u odbrani, koja nas je ranije krasila. Ali, od momaka nisam tražio ono naše srce i požrtvovanost na ove dvije utakmice, tako da sve ide po planu. Sada tražim tu srčanost koju uvijek pokažemo kad je najteže i najpotrebnije”, rekao je Zoran Roganović nakon pobjede nad Čileom

12823 pregleda 5 komentar(a)
Foto: IHF
Foto: IHF

Od specijalnog izvještača „Vijesti”

Prvi put u istoriji, rukometaši Crne Gore su u glavnoj fazi svjetskih prvenstava.

Tim Zorana Roganovića je savladao Čile 35:33 i obezbijedio ostanak u Krakovu, gdje će u srijedu igrati sa Francuskom, u nedjelju sa Slovenijom, a u petak najvjerovatnije sa Poljskom, osim ako Saudijska Arabija ne šokira jednog od dva domaćina.

Kao i protiv Irana, „lavovi” su i protiv Južnoamerikanaca praktično sve vrijeme vodili, ali se uporni rival iznova vraćao u život.

„Kontrolisali smo utakmicu od početka. Malo su nas poremetila isključenja i neke bespotrebne situacije u 1. poluvremenu, jer je razlika mogla da bude veća. Prije prvenstva bih potpisao ove dvije pobjede sa golom razlike. Rutinski smo riješili ove utakmice, iako postoji malo sumnje u našu igru u odbrani, koja nas je ranije krasila. Ali, od momaka nisam tražio ono naše srce i požrtvovanost na ove dvije utakmice, tako da sve ide po planu. Sada tražim tu srčanost koju uvijek pokažemo kad je najteže i najpotrebnije”, rekao je Roganović.

Selektor najavljuje da će njegov tim dati sve što ima protiv velikana svjetskog rukometa.

„Idemo na Francusku sa svim oružjima, sa svime što imamo. Na ovoj utakmici su svi ušli, osjetili teren, što je jako bitno pred nastavak takmičenja. Imamo iskustva sa Francuskom sa Evropskog prvenstva, gdje nismo uspjeli da ostvarimo pobjedu, ali već večeras ćemo pogledati tu utakmicu i izvući pouke, a onda od sjutra početi pravu analizu narednog rivala. Da vidimo šta su mu dobre i loše strane”.

Atmosferu kvari stanje Nemanje Grbovića. Prvi pivot je u 23. minutu dobio crveni karton, jer je u napadu laktom udario Danila Salgada, ali je u tom duelu povrijedio rame, pa je većć večeras otišao na snimanje.

„To može da bude jako štetan faktor, ako se radi o povredi zbog koje ne bi mogao da igra. To bi bio jako veliki hendikep, jer je Grba požrtvovan i srčan momak, a u napadu nam znači mnogo”, istakao je Roganović.

Izvještavanje omogućio Lob

Bonus video: