Božović: Napašćemo Francusku, kao i Španiju

„Ako želimo da tražimo nešto na utakmici sa Francuskom, svi moramo da budemo ekstra motivisani, na vrhunskom nivou i da svako odradi svoj posao hirurški precizno”, ističe Miloš Božović

5558 pregleda 8 komentar(a)
Foto: IHF
Foto: IHF

Od specijalnog izvještača „Vijesti”

Drugi put u istoriji, rukometaši Crne Gore su među 24 najbolje ekipe na svijetu.

Prvi put su se za to izborili u nezaboravnom revanšu baraža, kada su grotlu „Morače” 15. juna 2012. savladali Švedsku 20:18 i obezbijedili plasman na Svjetsko prvenstvo u Španiji, na kojem su se pojavile 24 reprezentacije.

Tada su „lavovi” zauzeli 22. mjesto, a sada bi mogli da odu mnogo dalje, iako nisu oduševili u subotu protiv Irana (34:31), ni večeras u duelu sa Čileom (35:33).

Miloš Božović priznaje da ga je Čile iznenadio, ali najviše pristupom meču.

„Kada smo vidjeli kako pjevaju himnu, znali smo da nas čeka jako motivisan protivnik. I njihove suze nakon utakmice znače dosta, jer su dali sve što su imali. Ta borbenost Čilea je bila možda i najveće iznenađenje”, rekao je lijevi bek francuskog Ivrija.

Crna Gora, ipak, nije blistala i od te činjenice ne bi trebalo da se bježi.

„Umor čini svoje, moramo malo da analiziramo sve što se večeras dešavalo, pa ćemo dobiti jasnije odgovore. Najvažnije je da smo upisali dva boda, idemo dalje”.

Prvi rival u glavnoj fazi, u srijedu u „Tauron areni”, biće Francuska. Aktuelni olimpijski šampion je večeras savladao Sloveniju 35:31 i sa maksimalnih šest bodova seli iz 80 kilometara udaljenih Katovica u Krakov.

„Znamo se odlično. Tamo sam već godinu i po, a sa njima smo igrali prošle godine, nakon onog kobnog meča sa Holandijom. Prijaće nam slobodan dan, sve ćemo analizirati i ako želimo da tražimo nešto na utakmici sa Francuskom, svi moramo da budemo ekstra motivisani, na vrhunskom nivou i da svako odradi svoj posao hirurški precizno”, ističe Božović.

Lucidni Budvanin vjeruje da će Crna Gora igrati bolje u glavnoj fazi, nego protiv timova iz Azije i Južne Amerike.

„Teško je igrati ove utakmice koje su unaprijed dobijene. Rađa se motiv više prolaskom u glavnu fazu, sve će izgledati za nijansu bolje. Siguran sam da ćemo ‘nasložiti’ i odbranu, ali i napad, da ćemo malo rasteretiti Branka, jer i njemu je potrebno malo vazduha, da se igra raširi na cijelu ekipu. Dosta smo mu stavili tereta na leđa. Očekujem da napadnemo Francusku, kao što smo napali Španiju”, poručio je Božović.

Izvještavanje omogućio Lob

Bonus video: