Čepić: Čast je biti suparnik Karabatiću, ali na terenu nema respekta ni za koga

„Francuska je sila, o kojoj ne bi trebalo puno da se priča. Ima odlične igrače, moramo da se pripremimo što bolje”, rekao je pred sjutrašnji meč sa „ekspertima” 20-godišnji Pljevljak, koji je imao dva i po mjeseca kada je Nikola Karabatić prvi put zaigrao za Fracusku

18345 pregleda 5 komentar(a)
Foto: IHF
Foto: IHF

Od specijalnog izvještača „Vijesti”

Poslije duela sa Iranom i Čileom, na kojima su opravdali ulogu favorita, rukometaše Crne Gore čeka izazov svih izazova - obračun sa Francuskom na startu glaven faze 28. Svjetskog prvenstva.

Najdominantnija rukometna nacija XXI vijeka je nadmoćno osvojila 1. mjesto u grupi B, u konkurenciji Poljske, Saudijske Arabije i Slovenije, pa bi sjutra (18 časova) pobjedom nad „lavovima” praktično obezbijedio 16. uzastopno učešće u četvrtfinalima planetarnih šampionata.

„Imamo mnogo težak zadatak, igramo sa jednom od najboljih ekipa svijeta. To je šansa da pokažemo da zaslužujemo da budemo ovdje. Daćemo sve od sebe da se pokažemo u najboljem svjetlu i da odigramo kako je potrebno”, poručio je Radojica Čepić.

Crna Gora nije oduševila igrom u pobjedama nad dva autsajdera, čiji se na ima još rezervi.

„Neke detalje u odbrani i napadu moramo da ispravimo. Neophodno je da budemo gušći u odbrani i više pomažemo jedni drugima i mislim da ćemo sve to uspjeti da popravimo do sljedeće utakmice”

Da li je protiv Irana i Čilea bilo i malo laganijeg pristupa, jer se čini da ste mnogo bolju odbranu igrali protiv Španije?

„Moguće je da je toga bilo u glavi, da smo malo opuštenije ušli u te mečeve. Vidjeli smo da ne smijemo da se opuštamo ni protiv koga, ali sigurno je da nikoga nismo potcjenjivali. Potrudićemo se da to ispravimo za sljedeće duele”.

O prvom rivalu u grupi I se sve zna.

„Francuska je sila, o kojoj ne bi trebalo puno da se priča. Ima odlične igrače, moramo da se pripremimo što bolje”.

Čepić je rođen 29. jula 2002. godine, a kada je on imao dva i po mjeseca, tada 18-godišnji Nikola Karabatić je debitovao za Francusku. U međuvremenu je postao najuspješniji rukometaš svih vremena, u mnogim anketama i najbolji koji je ikad zagrao na terenu 40X20 metara. Osvojio je 15 medalja, od čega čak 10 zlatnih.

„Drago mi je što imam šansu da igram protiv tako velikog igrača, koji je postigao i osvojio sve što se može u svojoj karijeri. Velika je čast i iskustvo biti njegov suparnik. Ali, na terenu nema respekta ni za koga, tu smo protivnici”, poručio je 20-godišnji Pljevljak.

Izvještavanje omogućio Lob

Bonus video: