Grbović: Može se bez svakoga, momci da se opuste i rezultat će doći

Bilo je veoma teško i bolno, nisam očekivao da će biti ovakva povreda. Nije ozbiljna, ali jeste takva da ne mogu da nastavim prvenstvo. Sreća po mene je što pauza neće biti preduga, samo tri-četiri sedmice.

12370 pregleda 8 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Od specijalnog izvještača „Vijesti”

Za Nemanju Grbovića, 28. Svjetsko prvenstvo završilo se prije nego što su počeli najveći izazovi.

U guranju sa trojicom čileanskih rukometaša u 23. minutu je najgore prošao - em je dobio crveni karton, em je doživio povredu ramena, pa će već sjutra ujutro krenuti u Bukurešt, kako bi se u svom klubu, Steaui, oporavljao.

Iskusnom Pljevljaku su napukli mišići i tetiva od udara, jer je pao direktno na rame desne ruke.

„Bilo je veoma teško i bolno, nisam očekivao da će biti ovakva povreda. Nije ozbiljna, ali jeste takva da ne mogu da nastavim prvenstvo. Sreća po mene je što pauza neće biti preduga, samo tri-četiri sedmice”, rekao je Grbović, uz priznanje da nije oka sklopio od bola kada mu se rame ohladilo.

„Lavovi” su sa velikim ambicijama stigli u Poljsku, sa Grbovićem bi snovi o četvrtfinalu djelovali makar malo realnije nego sada.

„Imao sam dobar osjećaj, za ovo smo se spremali. Očekivali smo da ćemo proći u drugi krug, iako nije bilo lako, jer sve reprezentacije igraju dobro. Svi smo jedva čekali da igramo velike utakmice sa Francuskom i Slovenijom, kao i sa Poljskom, jer će dvorana biti puna”.

Umjesto jednog Pljevljaka, već večeras stiže drugi - 22-godišnji pivot slovenačkog Trimo Trebnja, Miodrag Ćorsović.

„Drago mi je što on dolazi, jer znam da je napredovao i da igra dobro u svom klubu. Dobro je i da on osjeti čari velikog prvenstva”. Grbović je na kraju poručio da vjeruje da će saigrači i bez njega pokazati kvalitet u grupi I.

„Bez svakoga se može. Momci bi trebalo da se opuste, igraju bez pritiska i rezultati će doći”, istakao je 32-godišnji kružni napadač i otkrio zašto odmah ide iz Krakova.

„Moram da se vratim u klub, već su me zvali da se oporavljam. Nadam se da ću u drugoj polovini februara opet biti na terenu, sve zavisi kakav će biti oporavak”.

Izvještavanje omogućio Lob

Bonus video: