Srbija ubjedljiva protiv Katara, novi debakl Makedonaca

Beranac Mijajlo Marsenić, koji je kapiten Srbije, četiri puta zatresao mrežu, za Katar se nije upisao 24-godišnji Mojkovčanin, Jovan Gačević, iako je četiri puta šutirao

9813 pregleda 5 komentar(a)
Foto: IHF
Foto: IHF

Od specijalnog izvještača „Vijesti”

Porazom od Njemačke, rukometaši Srbije su umanjili šanse da se domognu četvrtfinala Svjetskog prvenstva, ali su ostali u igri večerašnjom pobjedom nad Katarom (34:24).

Vicešampion svijeta i 2015. godine je bio u igri u 1. poluvremenu, ali su „orlovi” dominirali u nastavku i prenose dva boda u grupu III glavne faze, koja će se takođe igrati u Katovicama.

Bogdan Radivojević je bio najefikasniji u pobjedničkom timu sa sedam golova, Vukašin Vorkapić je dao šest, a Beranac Mijajlo Marsenić, koji je i kapiten Srbije, četiri.

Za poraženi tim se nije upisao 24-godišnji Mojkovčanin, Jovan Gačević, iako je četiri puta šutirao.

Srbi će ključni meč za četvrtfinale igrati u četvrtak protiv Norveške, koja je večeras u Krakovu savladala Holandiju 27:26 i prenijela maksimalna četiri boda, koliko će imati i Njemačka (porazila Alžir 37:21).

„Lale” imaju za čim da tuguju, jer su vodili sve vrijeme, početkom 2. poluvremena 19:14, ali su „vikinzi” preokrenuli serijom 7:1 i nagovijestili trijumf.

Dva boda u glavnu fazu, kao i Crna Gora, Srbija i Slovenija, prenosi i Hrvatska, koja je bila ubjedljiva protiv Maroka (36:24).

Peta ex-YU selekcija se obrukala - Sjeverna Makedonija je i treći put veoma ubjedljivo poražena u Krakovu, ovog puta od Argentine (35:26), pa će biti jedina evropska selekcija u Plocku, gdje će se boriti za plasman od 25. do 32. mjesta.

Makedonci su prvu fazu završili sa gol-razlikom minus 31, a po tome su od njih gori samo Saudijska Arabija i Urugvaj.

Zbog toga i ne čudi što su navijači, koji su prevalili dug put do Poljske, tražili ostavku legenda njihovog rukometa, Kirila Lazarova, jer se očito ne snalazi u ulozi selektora.

Izvještavanje omogućio Lob

Standings provided by Sofascore
Standings provided by Sofascore
Standings provided by Sofascore
Standings provided by Sofascore

Bonus video: