Simić: Najveći problem nam je odbrana, večeras bila nivo ispod onoga što smo do sada prikazali

„Dok sam bio na golu, u 1. poluvremenu nisu imali nijedan šut sa krila, u drugom jedan, koji je završio kao penal, što dovoljno govori koja su rješenja imali. Braneći se ovako, kako god da smo igrali naprijed, ne bismo mogli ništa na ovoj utakmici”, iskren je Nebojša Simić

13411 pregleda 6 komentar(a)
Nebojša Simić čeka šut Tiboa Brijea, Foto: IHF
Nebojša Simić čeka šut Tiboa Brijea, Foto: IHF

Od specijalnog izvještača „Vijesti”

Na sva četiri meča na 28. Svjetskom prvenstvu, rukometaši Crne Gore su primili makar 30 golova.

Protiv Španije 30, Irana 31, Čilea 33, a večeras protiv Francuske 35. U duelu sa takvim gigantom je to nedopustivo, a zbog činjenice da ni napad nije bio na nivou iz prethodnih mečeva, stigao je ubjedljiv poraz.

„Naš najveći problem u ovom trenutku je odbrana. I ekipa dosta slabijeg kvaliteta su nam zadavale probleme, a ovo večeras je bilo još jedan nivo ispod u odnosu na ono što smo do sada igrali. Mnogo golova je bilo kroz sredinu, jedan na jedan duele su dobijali lagano, pomoć nije stizala u dosta situacija”, bez dlake na jeziku je kritikovao Nebojša Simić.

Sjajni golman je potencirao šta je bio najveći problem.

„Dok sam bio na golu, u 1. poluvremenu nisu imali nijedan šut sa krila, u drugom jedan, koji je završio kao penal, što dovoljno govori koja su rješenja imali. Braneći se ovako, kako god da smo igrali naprijed, ne bismo mogli ništa na ovoj utakmici”.

Za plasman u četvrtfinale sada postoji samo teoretska šansa, ali bi pobjede nad Poljskom i Slovenijom mogle da donesu mjesto na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre.

„Trebalo bi svaku utakmicu igrati 100 odsto, nama je svaka utakmica i pobjeda bitna. Ovo je, ipak, najkvalitetnija ekipa iz druge grupe, nadam se da ćemo uspjeti da se dogovorimo i poboljšati malo saradnju u odbrani. Nemamo puno vremena, ali sam siguran da će biti bolje nego danas. Hrabro idemo na preostale dvije utakmice, radovalo bi me da izvučemo još neku pobjedu, da ne bude da smo u drugi krug ušli bez ikakvih ambicija”, istakao je Simić.

Prvi čuvar mreže Crne Gore je pohvalio igrače koji do sada nisu imali veliku minutažu.

„Bakić je odlično odigrao, Matović je bio super, naravno i Ćorsović, koji je odradio samo jedan trening, ali je dokazao da je došao da igra, a ne da bude samo broj. Čestitam tim mladim igračima, tako se bori za mjesto u ekipi”, poručio je Simić.

Izvještavanje omogućio Lob

Povezani članci

18. Januar 2023.

Poraz Crne Gore: Francuzi su tim sa druge planete

Bonus video: