Božović: Francuzi su nam opet zadali domaći zadatak

„Razgovarali smo da odbrana mora da poprimi drugačije obrise, da bude čvršća i gušća. To je bilo donekle uspješno u 1. poluvremenu, u nastavku su do izražaja došli njihov ekstra kvalitet i velika rotacija. Vidjeli smo rezultat toga”, istakao je Miloš Božović

7640 pregleda 4 komentar(a)
Miloš Božović slavi jedan od svojih šest golova, Foto: AP Photo/Piotr Hawalej
Miloš Božović slavi jedan od svojih šest golova, Foto: AP Photo/Piotr Hawalej

Od specijalnog izvještača „Vijesti”

Miloš Božović je bio raspoložen za nadigravanje sa Francuzima, dao je šest golova, ali to nije bilo dovoljno da se spriječi ubjedljiv poraz na startu glavne faze 28. Svjetskog prvenstva (35:24).

„Dosta je utakmica u visokom ritmu i to osjećaju momci koji iznose najveći teret. Spremili smo utakmicu, ali nismo uspjeli da stavimo na teren te stvari koje smo dogovorili, pogotovo u 2. poluvremenu, gdje nismo imali rješenje za njihov napad, odbranu i golmana. Bio je nevjerovatan. Opet su nam dali domaći zadatak, kao prošle zime”, rekao je lijevi bek francuskog Ivrija.

Za Crnu Goru drugim porazom nije završen šampionat, naprotiv. Još postoji teoretska šansa da se stigne do četvrtfinala, ali moraju da se savladaju i Poljska i Slovenija. I u tom slučaju bi sudbina „lavova” bila u rukama drugih, ali će se potruditi da u petak u Krakovu savladaju jednog od dva domaćina SP.

„Biće malo drugačija utakmica. Očekujem pune tribine, vrelu atmosferu, koju mi volimo i na nju smo navikli u Crnoj Gori, u ‘Morači’. Nadam se da će nam to dati ekstra impuls, da probudimo emociju i impuls, tu srčanu stranu, i da odigramo bolje nego večeras”.

Crna Gora na ovom prvenstvu ne igra dobro u odbrani. To se vidjelo protiv Irana i Čilea, večeras se ogolilo.

„Vidjele su se greške u odbrani. Na prethodne dvije utakmice smo možda i previše bili fokusirani na kontre, gdje smo mislili da pretrčimo protivnika, a za večeras smo razgovarali da odbrana mora da poprimi drugačije obrise, da bude čvršća i gušća. To je bilo donekle uspješno u 1. poluvremenu, u nastavku su do izražaja došli njihov ekstra kvalitet i velika rotacija. Vidjeli smo rezultat toga”, zaključio je Božović.

Izvještavanje omogućio Lob

Bonus video: