Roganović: Dolazili smo do jako dobrih pozicija za šut, ali je Žerar bio veličanstven

„Mislim da smo parirali, ne mogu reći u većem dijelu meča, ali smo pokazali zube i da možemo da igramo čak i sa njima. Lopta večeras nije htjela u gol, ali ćemo poslije ove utakmice malo popričati i odmah se okrenuti sljedećem meču”, poručio je Zoran Roganović nakon poaraza od Francuske (35:24)

8938 pregleda 12 komentar(a)
Foto: IHF
Foto: IHF

Od specijalnog izvještača „Vijesti”

Iako je tek četvrti put kao selektor Crne Gore doživio poraz dvocifrenom razlikom, Zoran Roganović nije bio nezadovoljan igrom nakon 24:35 protiv Francuske.

Cetinjanin koji je skoro 20 godina u Švedskoj smatra da je pristup bio pravi, ali da nije bilo rješenja za Vensana Žerara.

„Dolazili smo do jako dobrih pozicija za šut, ali i oni imaju golmana koji je večeras bio veličanstven. Ne mogu da budem nezadovoljan, jer smo imali jako dobar pristup, a 1. poluvrijeme smo dosta solidno odigrali. Da smo realizovali zicere mogli smo da budemo izjednačili ili imamo minimalno vođstvo”, rekao je 45-godišnji stručnjak.

Sada je u mislima samo meč sa Poljskom, zakazan za petak.

„Francuska je pokazala da je sila, takve fizičke predispozicije ima da je teško igrati sa njom 60 minuta. S druge strane, mislim da smo parirali, ne mogu reći u većem dijelu meča, ali smo pokazali zube i da možemo da igramo čak i sa njima. Lopta večeras nije htjela u gol, ali ćemo poslije ove utakmice malo popričati i odmah se okrenuti sljedećem meču”, poručio je Roganović.

Selektor Francuske Gijom Žil je rekao da nije bilo lako kako bi se zaključilo po konaččnom rezultatu.

„Veoma nam je važno bilo da dobro počnemo glavnu fazu šampionata. Protiv Crne Gore nikada nije lako da se igrati, to je ekipa koja je pokazala zavidan i interesantan napredak posljednjih godina. Zato smo bili veoma fokusirani, htjeli smo da nađemo put do pobjede i uspjeli”.

Izvještavanje omogućio Lob

Bonus video: