Španija bolja od Poljske, „lavove” samo teorija drži u igri za četvrtfinale

Potrebno da Španija izgubi u petak od Slovenije, pa u nedjelju od Francuske, a da tim Zorana Roganovića porazi Poljsku, pa „deželu”. Tada bi se stvorio krug od tri ekipe sa šest bodova, pa bi odlučivala međusobna gol-razlika, a „lavovi” sada imaju minus pet

9835 pregleda 5 komentar(a)
Horhe Makeda na utakmici sa Poljskom, Foto: Reuters/Tomasz Markowski
Horhe Makeda na utakmici sa Poljskom, Foto: Reuters/Tomasz Markowski

Od specijalnog izvještača „Vijesti”

Poslije prvog dana u grupi I, Francuska i Španija su jednom nogom u četvrtfinalu, jer imaju maksimalnih šest bodova.

Nakon što su Francuzi savladali Crnu Goru 35:24, Španci su ih dostigli na vrhu pobjedom nad Poljskom (27:23).

Ovim porazom, jedan od dva domaćina Svjetskog prvenstva je ostao bez teoretskih šansi da se domogne četvrtfinala, jer je na začelju sa Iranom, bez bodova.

Crna Gora, s druge strane, još ima teoretsku šansu, ali taj scenario djeluje nerealno.

Potrebno je, naime, da Španija izgubi u petak od Slovenije, pa u nedjelju od Francuske, a da tim Zorana Roganovića porazi Poljsku, pa „deželu”.

Tada bi se stvorio krug od tri ekipe sa šest bodova, pa bi odlučivala međusobna gol-razlika. Ni taj dio scenarija ne ide na ruku „lavovima”, jer su trenutno na minus pet, što znači da bi Slovence morali da savladaju minimum sa šest golova razlike, a možda čak i da imaju dvocifren plus...

U grupi II je Švedska praktično završila posao pobjedom nad Mađarskom 37:28. Pored Mađara, koji imaju dva boda, u igri za četvrtfinale su i Island, koji ima četiri nakon trijumfa nad Zelenortskim Ostrvima (40:30), te Brazil i Portugal sa po tri nakon današnjeg remija (28:28).

Izvještavanje omogućio Lob

Bonus video: