Veliki preokret Norveške protiv Srbije, Hrvati uzeli bod Danskoj

Izuzetnu utakmicu odigrali su Danska i Hrvatska u Malmeu, a „vatreni” su iznenadili i osvojili bod (32:32). Vjerovatno im neće biti dovoljno za četvrtfinale, jer su u preliminarnoj fazi izgubili od Egipta 31:22

14565 pregleda 2 komentar(a)
Mijajlo Marsenić u duelu sa Magnusom Redom, Foto: Reuters/Andrzej Grygiel
Mijajlo Marsenić u duelu sa Magnusom Redom, Foto: Reuters/Andrzej Grygiel

Od specijalnog „izvještača” Vijesti

Iako su dominirali u 1. poluvremenu i vodili tri razlike, na startu nastavka imali 19:14, rukometaši Srbije su izgubili od Norveške 31:28 i ostali bez šanse za plasman u četvrtfinale 28. Svjetskog prvenstva.

U nastavku se probudio Sander Sagosen i predvodio veliki preokret „vikinga”, koji su serijom 15:5 preokrenuli na 29:24.

Sagosen i Sebastijan Bartold su dali po pet golova, koliko za „orlove” Bogdan Radivojević, Miloš Orbović i Petar Đorđić.

Norveška je ovom pobjedom praktično obezbijedila plasman u četvrtfinale, kojem je jako blizu i Njemačka, jer te dvije selekcije vode sa po šest bodova na tabeli grupe 3.

Njemci su danas bili ubjedljivi protiv Argentine (39:19), ali imaju težak zadatak do kraja takmičenja u Katovicama, jer će igrati sa Holandijom (porazila Katar 32:30) i Norveškom.

Izuzetnu utakmicu odigrali su Danska i Hrvatska u Malmeu, a „vatreni” su iznenadili i osvojili bod (32:32). Vjerovatno im neće biti dovoljno za četvrtfinale, jer su u preliminarnoj fazi izgubili od Egipta 31:22.

Izvještavanje omogućio Lob

Bonus video: