Hrabro na domaćina, još postoji nada za Olimpijske igre

Risto Vujačić i Vasilije Kaluđerović spremni na veliku borbu večeras (20.30) protiv Poljske

17629 pregleda 2 komentar(a)
Vasilije Kaluđerović na utakmici sa Poljskom, Foto: Reuters/Tomasz Markowski
Vasilije Kaluđerović na utakmici sa Poljskom, Foto: Reuters/Tomasz Markowski

Od specijalnog izvještača „Vijesti”

Porazom od Francuske, rukometaši Crne Gore su se praktično oprostili od sna o četvrtfinalu 28. Svjetskog prvenstva.

Kada večeras izađu na teren „Tauron arene”, pred megdan sa Poljskom (20.30 časova), znaće da li su i dalje teoretski „živi” za nokaut fazu ili im pobjeda donosi „samo” nastavak borbe za mjesto koje vodi u kvalifikacije za Olimpijske igre.

Za to su im potrebne dvije pobjede, koje možda neće biti dovoljno, ali mora se pokušati.

„Postoji teoretska šansa i daćemo sve od sebe da ostvarimo to što smo zacrtali. Ali, Poljska je domaćin i dobra ekipa, biće nam veoma teško. Dosta je srčana, kao i mi. Igra pred svojom publikom, počela je malo slabije, ali igra sve bolje”, rekao je Risto Vujačić.

Šta može da presudi?

„Dobra odbrana i kontre”.

Stameni Baranin, koji čeka minute iza neprikosnovenog Branka Vujovića, nada se da će Crna Gora biti u igri za OI u Parizu.

„Motiv nam je da pobijedimo što više rivala. Glavni cilj je da se domognemo kvalifikacionog turnira i da se plasiramo na Olimpijske igre. Ako uspijemo, biće sjajno, ako se to i ne dogodi, i ovo je uspjeh”, realan je 29-godišnji desni bek, koji je prošle sezone bio MVP izraelskog šampionata.

Risto Vujačić na utakmici sa Iranom
Risto Vujačić na utakmici sa Iranomfoto: Reuters/Tomasz Markowski

„Lavovima” je teško pao ubjedljiv poraz od Francuske (35:24).

„Poraz jeste težak, zamišljali smo sve drugačije. Nismo sproveli u djelo ono što smo htjeli, nismo koristili šanse kada su nam se ukazale i razbranili smo njihovog golmana, a kasnije je bilo jako teško doći u situaciju da ga savladamo. Mučili smo se za svaki gol, ali nemamo vremena da razmišljamo o tom porazu, koliko god on bio težak, jer nas čeka utakmica sa Poljskom”, istakao je Vasilije Kaluđerović.

Lijevi bek njemačkog drugoligaša Potsdama ne očajava

„Nije sve izgubljeno. Dali smo sve od sebe i nemamo za čim da žalimo. Francuska igra na najvećem mogućem nivou dugi niz godina, osvojila je sve što je moglo da se osvoji, zna kako se pobjeđuje i dolazi do svih tih uspjeha. Mi smo mlada ekipa, a povrijedio se i Nemanja Grbović, što je veliki peh za nas. Došao je mladi Ćorsović i dokazao da mu je mjesto ovdje”.

Šansa da se domognu OI u Parizu je veliki izazov za sve sportiste.

„Fokus je na sljedeći meč, jer bismo mogli da dođemo do kvalifikacija za Olimpijske igre. To bi za nas puno značilo, dobili bismo još jednu šansu da se borimo za nešto veliko”, naglasio je Kaluđerović.

„Lavovi” cijene Poljsku.

„Gledali smo i utakmicu protiv Španije. To je mnogo jaka ekipa, kada pogledate gdje i kako igraju ti igrači, vidite da je to mnogo ozbiljan nivo. Nosili su se sa Špancima, igraju jaku odbranu, u napadu su nezgodni, igraju brzo. Mislim, ipak, da imamo šansu, daćemo maksimum da izvučemo povoljan rezultat”.

Kaluđerović je dugo čekao na priliku u nacionalnom timu, a počeo je meč sa Francuskom u odbrani.

„Prvi put sam dobio malo veću šansu da igram, mislim da sam odradio to što je traženo od mene. Očekujem da ću u budućnosti dobijati priliku. Strpljiv sam, čekam i trudim se da ispoštujem dogovor ekipe. Nije ovdje bitno ko će i koliko igrati, već da svi igramo jedan za drugog, jer jedino tako možemo da postignemo veći cilj”, istakao je 24-godišnji Cetinjanin.

Izvještavanje omogućio Lob

Bonus video: