Bojana Popović pred meč sa Lokomotivom: Da osjetimo kako je kada igramo pod pritiskom

Rukometašice Budućnost Bemaxa dočekuju zagrebačku ekipu u 12. kolu Lige šampiona

17473 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Dejan Starčević/ŽRK Budućnost
Foto: Dejan Starčević/ŽRK Budućnost

Prvi put u ovoj godini rukometašice Budućnost Bemaxa igraju na svom terenu, čeka ih duel pred kojim svi u taboru Podgoričanki uglas poručuju da prihvataju ulogu favorita.

Danas od 16 sati je u "Bemax areni" protivnik zagrebačka Lokomotiva u 12. kolu Lige šampiona, a tim Bojane Popović želi da prekine niz od tri poraza u duelima sa objektivnom boljim ekipama - Đerom, Rapidom i Mecom.

Budućnost i Lokomotiva su se sastali krajem septembra, tada su "plave" slavile 25:24.

"Osjećaj iz prve utakmice sa njima nije baš sjajan. Lokomotiva je mlada ekipa i odlično ih vodi trener Šoštarić, ide na kartu borbenosti i energije, što je pokazala u posljednjoj utakmici protiv Đera. Sigurno će sa istim energijom doći u Podgoricu i probaće da na taj način da nam zaprijete", rekla je Bojana Popović.

Od Budućnosti se očekuje pobjeda.

"Prvi put smo ove godine favoriti. Odgovara nam da osjetimo kako je igrati pod pritiskom. Treba da sa dobrom energijom uđemo u meč, a i srećni smo što igramo ponovo na domaćem terenu. Želimo da se vratimo na pobjednički tim - do kraja grupne faze su ostale još tri utakmice i tražimo nivo igre za ono što slijedi u martu. Vjerujem da ćemo biti u pravoj formi za osminu finala", kazala je Bojana.

Lokomotiva u 11 mečeva ima samo bod.

"Lokomotiva forsira hrvatski stil igre. Tim je tehnički dobro obučen, čuva loptu. Lijevi bek Petika je dala Đeru osam ljepih golova. Bekovi vole da šutiraju, imali smo u prvoj utakmici dosta problema sa desnim bekom. Igraju hrabro, rastu kroz sezonu, kao i svi, probaće da zaprijete. Naše je da se tome suprotstavimo i dobrom odbranom i trčanjem probamo da riješimo utakmicu", zaključila je Bojana Popović, čiji tim je do sada u grupi B upisao četiri pobjede, remi i šest poraza.

Bonus video: