Španija i Francuska u četvrtfinalu, Crnoj Gori ostala borba za olimpijske kvalifikacije

„Lavovima” je bilo potrebno da Španija izgubi od Slovenije i Francuske, a da oni večeras (20.30) savladaju Poljsku, a onda u nedjelju i „deželu”. To, svakako, moraju da urade i ako žele 3. mjesto u grupi I

12502 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Reuters/Tomasz Markowski
Foto: Reuters/Tomasz Markowski

Od specijalnog izvještača „Vijesti”

Sada više nema ni teoretske šanse da rukometaši Crne Gore igraju u četvrtfinalu 28. Svjetskog prvenstva, jer od četiri uslova za to nije ispunjen već prvi.

Španija je savladala Sloveniju 31:26 i obezbijedila plasman među osam najboljih, a time je odvela i Francuze u četvrtfinale, jer sad te dvije selekcije niko iz grupe I ne može da dostigne.

Kauldi Odriozola je bio najefikasniji u redovima „ispanosa” sa šest golova, pet je dao Danijel Dujšebajev, a po četiri Feran Sole i Adrija Figeras.

Poraženi tim su predvodili Jure Dolenec sa sedam i Bllaž Janc sa pet pogodaka.

„Lavovima” je bilo potrebno da Španija izgubi od Slovenije i Francuske, a da oni večeras (20.30) savladaju Poljsku, a onda u nedjelju i „deželu”.

To, svakako, moraju da urade i ako žele 3. mjesto u grupi I, ali moraju da budu ubjedljivi, kako bi bili u konkurenciji za mjesto na olimpijskim kvalifikacionim turnirima.

Izvještavanje omogućio Lob

Bonus video: