Roganović: Neshvatljiv je ovoliki broj promašaja

„Nebrojeno puta smo imali šanse da povedemo. Ne znam šta je, trebalo bi izvršiti analizu i pričati sa ekipom, da vidimo koji je uzrok ovolikog broja promašenih šuteva”, rekao je selektor rukometne reprezentacije Crne Gore Zoran Roganović nakon poraza od Poljske (27:20)

6316 pregleda 14 komentar(a)
Foto: Reuters/Tomasz Markowski
Foto: Reuters/Tomasz Markowski

Od specijalnog izvještača „Vijesti”

Porazom od Poljske (27:20), rukometaši Crne Gore su propustili šansu da se domognu kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre.

Novu šansu imaće u januaru sljedeće godine, na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj, ali će tada morati da budu ispred mnogo sjajnih ekipa, jer će se dijeliti samo dvije vize timovima koji to ne uspiju na ovom prvenstvu.

A da bi se taj san ostvario, ovakav napad, kao večeras, ne smije da se ponovi.

„Ponovo veliki broj promašenih šuteva u 1. poluvremenu, isto kao i protiv Francuske, pa i Španije. Pitanje je zbog čega ulazimo sa grčem u utakmice, pogotovo kod završetaka, jer stvarno pravimo dobre situacije za šut. Neshvatljivo je, da li je to grč ili pritisak, jer je ovo prvi put u istoriji muške reprezentacije da smo imali šansu da se borimo za olimpijski kvalifikacioni turnir. Simptomatično je da se to dešava u 1. poluvremenu, gdje ne samo da smo imali šansu za priključak, već smo, kao i protiv Francuske i Španije, imali šansu i da vodimo”, istakao je Zoran Roganović.

Njegov tim je u 1. poluvremenu realizovao samo osam od 21 šuta, a izgubio je i 10 lopti.

„Nebrojeno puta smo imali šanse da povedemo. Ne znam šta je, trebalo bi izvršiti analizu i pričati sa ekipom, da vidimo koji je uzrok ovolikog broja promašenih šuteva”.

U nedjelju je meč sa Slovenijom, a pitanje je ko će ga igrati, jer su večeras van stroja bili Miloš Božović i Stevan Vujović.

„To je jako bitna utakmica za plasman, ali ne znam koliko će nas biti. Ima dosta umora igrača koji su vukli sve vrijeme, a najvažnije je da se u klubove vrate zdravi. Trebalo bi protiv Slovenije da reprezentujemo Crnu Goru na najbolji mogući način”, zaključio je Roganović.

Izvještavanje omogućio Lob

Bonus video: