I Vasko Ševaljević rekao zbogom reprezentaciji: Bila mi je čast da budem kapiten Crne Gore

Iza 34-godišnjeg Kotoranina ostaje pet učešća na evropskim i dva na svjetskim prvenstvima, kao i nezaboravni mečevi u baražu za SP 2013. protiv Švedske

21391 pregleda 35 komentar(a)
Foto: Filip Roganović
Foto: Filip Roganović

Od specijalnog izvještača „Vijesti”

Vasko Ševaljević je zatvorio krug - u junu 2012. godine je na dva meča dao Švedskoj 16 golova, bio najzaslužniji za plasman na Svjetsko prvenstvo u Španiji, a deceniju kasnije kao kapiten predvodio „lavove” na planetarnom šampionatu u Poljskoj i Švedskoj.

I rekao zbogom - 34-godišnji Kotoranin je odlučio da se oprosti od dresa rukometne reprezentacije Crne Gore.

On je tu odluku saopštio sinoć na sastanku igrača i stručnog štaba.

Iza Ševaljevića ostaje pet učešća na evropskim i dva na svjetskim prvenstvima.

Godinama je bio nezamjenljiv, a osim utakmica sa Švedskom, pamtiće se i njegova izdanja protiv Njemačke, Hrvatske...

„Bila mi je najveća čast i zadovoljstvo biti crnogorski kadetski, juniorski, seniorski reprezentativac i na kraju kapiten državnog tima zemlje koju volim više od sebe. Reprezentacija je za mene uvijek bila i ostaće svetinja. Nakon više od 15 godina reprezentativne karijere, teško je sročiti sve u nekoliko rečenica”.

„Petnaest prelijepih godina koje su obilježile moju sportsku karijeru, gotovo čitavu mladost, dio života koji se ne zaboravlja. Došao sam uzdignute glave, tako i odlazim. Ponosno, jer iza sebe ostavljam momke koji će nastaviti da nose dres sa državnim grbom i da se bore za njega najbolje što mogu. Onako kako sam ja sve ove godine. Kao igrač i kapiten reprezentacije odlazim, ne žalim ni za čim, jer znam da sve što sam uradio, uradio sam iskreno, pošteno, najbolje što sam mogao”.

„Sinoć kad sam saopštio saigračima moju odluku, shvatio sam još jednu stvar. Da me neće pamtiti kao nekog ko je igrao dobro ili loše, postizao ili promašivao golove, već nekog ko ih je podržavao, s kim su slavili, tugovali, dijelili iskrenu emociju i na kraju naučili nešto što će ih učinjeti boljim igračima i ljudima. Zato odlazim ispunjen ponosom, punog srca”.

„Najveće hvala mojoj porodici, mojim saigračima, stručnim štabovima, fizioterapeutima, Rukometnom savezu Crne Gore, navijačima. Ja ću uvijek biti tu za Crnu Goru i crnogorski rukomet. Crna Goro, volim te! Vaš kapiten, Vasko Ševaljević”, napisao je 34-godišnji Kotoranin.

Od reprezentacije se oprostio i selektor Zoran Roganović, koji je četiri i po godine bio na toj funkciji, ali nije ispunio cilj - da odvede Crnu Goru na Olimpijske igre u Parizu, iako još postoji šansa...

Izvještavanje omogućio Lob

Bonus video: