Matović: Nije izgovor što smo bili u kombinovanom sastavu, uvijek mora da se ide na pobjedu

„Neuigrani smo, možda smo bili i u strahu zbog dokazivanja. Dok smo se konsolidovali, već je bilo sedam razlike. Poslije smo se skupili, malo se oslobodili i u 2. poluvremenu pokazali da možemo da se nosimo sa svima”, rekao je Božidar Simić

4722 pregleda 0 komentar(a)
Božidar Simić na današnjoj utakmici, Foto: AP Photo/Piotr Hawalej
Božidar Simić na današnjoj utakmici, Foto: AP Photo/Piotr Hawalej

Od specijalnog izvještača „Vijesti”

U svojoj posljednjoj, 32. utakmici na zvaničnim mečevima kao selektor Crne Gore, Zoran Roganović je povukao (ne)očekivan potez.

Sada već bivši vođa „lavova” je odlučio da na utakmici sa Slovenijom odmori gotovo sve startere i ukaže priliku da momcima koji su do danas imali malu minutažu.

Nikola Matović je bio između stativa umjesto neprikosnovenog Nebojše Simića i odbranio osam šuteva i sedmerac u porazu 31:23.

„Lijepo je kad dobiješ šansu na Svjetskom prvenstvu, osjećaj kad braniš za reprezentaciju je fenomenalan, ali mi je žao što su Slovenci od početka držali konce igre. Diktirali su tempo, poveli i bilo je jako teško da se igra. Nije izgovor što smo igrali u kombinovanom sastavu, jer kad igraš za reprezentaciju, ko god da je protivnik, moraš da ideš na pobjedu. Veliki deficit je na kraju, ne možemo nikako da budemo zadovoljni ovakvom igrom. Ali, značiće nam puno u budućnosti ova utakmica, ovako se dobijaju igrači za rotaciju, kad se puste da igraju”, rekao je 24-godišnji čuvar mreže švedskog Ama.

Matović je sa gola mogao da gleda kako se njegovi saigrači muče u napadu, pogotovo u 1. poluvremenu.

„Moguće da je to manjak samopouzdanja, ali je istina da su golmani na svih šest utakmica branili fenomenalno protiv nas. Možda bi bolje igrači mogli da odgovore zbog čega je tako. Dešava se”.

Nikola Matović pokušava da zaustavi sedmerac Jura Doleneca
Nikola Matović pokušava da zaustavi sedmerac Jura Dolenecafoto: IHF

Božidar Simić je počeo meč na poziciji srednjeg beka i završio ga sa četiri gola iz šest šuteva.

„Napokon smo dobili malo više šanse, protiv Slovenije koja je bila u punoj rotaciji, sa željom da što ubjedljivije pobijedi i obezbijedi kvalifikacije za Olimpijske igre. Iako možda nije tako izgledalo, borili smo se iz sve snage, iz srca i dali posljednji atom da dostojanstveno izdržimo u teškoj situaciji, bez puno igrača. Utakmica možda za nas nije imala rezultatski značaj, ali jeste da se vidi podmladak reprezentacije i na koga u budućnosti može da se računa”, naglasio je 25-godišnji igrač šabačke Metaloplastike.

Početak meča je riješio pitanje pobjednika, jer je Crna Gora dala samo dva gola za prvih 14 minuta.

„To naše neiskustvo, a njihovo iskustvo, bilo je presudno. To su sve igrači iz ozbiljnih klubova, iz Lige šampiona, znaju kako se počinju utakmice velike važnosti. Neuigrani smo, možda smo bili i u strahu zbog dokazivanja. Dok smo se konsolidovali, već je bilo sedam razlike. Poslije smo se skupili, malo se oslobodili i u 2. poluvremenu pokazali da možemo da se nosimo sa svima”, rekao je mlađi od braće Simić.

Izvještavanje omogućio Lob

Bonus video: