Lasica: Nadam se da ćemo dvomeč sa Slovenijom odigrati bolje nego ovo Svjetsko prvenstvo

„Mlađi momci koji su bili uz nas su dobili malo više prostora i pokazali da na njih može ozbiljno da se računa. Borili su se, svaka im čast na tome. Pokazali su karakter poslije dva izuzetno teška poraza i iznijeli ovu utakmicu na pravi način”, reklo je 34-godišnje desno krilo nakon poraza od Slovenije (31:23)

3542 pregleda 1 komentar(a)
Foto: REUTERS/Kacper Pempel
Foto: REUTERS/Kacper Pempel

Od specijalnog izvještača „Vijesti”

Od rukometaša sa dugim stažom u reprezentaciji Crne Gore, posljednji meč na Svjetskom prvenstvu u Poljskoj i Švedskoj je od početka do kraja odigrao samo Marko Lasica.

Iskusni Nikšićanin je dao četiri gola i bio podrška momcima na kojima će se u budućnosti zasnivati igra.

„Mlađi momci koji su bili uz nas su dobili malo više prostora i pokazali da na njih može ozbiljno da se računa. Borili su se, svaka im čast na tome. Pokazali su karakter poslije dva izuzetno teška poraza i iznijeli ovu utakmicu na pravi način”, reklo je 34-godišnje desno krilo nakon poraza od Slovenije (31:23).

„Lavovi” su sa velikim ambicijama došli na planetarni šampionat, ali nisu uspjeli da se domognu vize za olimpijske kvalifikacije, a kamoli četvrtfinala. Zbog toga su šansu mogli da dobiju igrači koji su do sada uglavnom sjedjeli na klupi.

„Značiće im ovo puno, jer već za mjesec i po igramo dvomeč sa Slovenijom. Te utakmice su jako bitne za nas, želimo da se dobro pripremimo i odradimo ih na bolji način nego Svjetsko prvenstvo”.

Crna Gora je opet imala veliki problem kako da probije golmana suparnika. Zanimljivo, u sva četiri poraza, igrači utakmica su bili čuvari mreže suparničkih ekipa - Španac Gonsalo Peres de Vargas, Francuz Vensan Žerar, Poljak Mateuš Kornecki i danas Urban Lesjak.

„Od prvog meča su kola krenula nizbrdo, teško se bilo vratiti. I današnju utakmicu je riješio preveliki broj promašenih zicera i sedmeraca. U svim našim porazima, najbolji igrač utakmice je bio golman protivničke ekipe. To sve govori”, istakao je Lasica.

Izvještavanje omogućio Lob

Bonus video: