Rukometni savez se zahvaljuje Roganoviću i Ševaljeviću

Doskorašnji selektor i kapiten oprostili su se od reprezentacije nakon Svjetskog prvenstva

5481 pregleda 11 komentar(a)
Foto: Filip Filipović/RSCG
Foto: Filip Filipović/RSCG

Selektor Zoran Roganović i kapiten Vasko Ševaljević od pokazali su posvećenost i profesionalizam predvodeći sa klupe i na terenu momke koji su Crnu Goru na najbolji način predstavljali na međunarodnoj sceni, saopšteno je iz Rukometnog saveza Crne Gore (RSCG).

Nakon nastupa Crne Gore na Svjetskom prvenstvu u rukometu, Roganović je podnio ostavku na mjesto selektora a Ševaljević je najavio povlačenje iz reprezentacije.

RSCG se zahvalio Roganoviću i Ševaljeviću za, kako su naveli izuzetan doprinos, posvećenost i profesionalizam koji su pokazali od obnove nezavisnosti države, predvodeći sa klupe i na terenu momke koji su nas na najbolji način predstavljali na međunarodnoj sceni.

Navodi se da RSCG Odluku Roganovića prihvata i poštujemo kao dostojanstven potez, svjesni da je napravio izuzetne rezultate u proteklom periodu.

Iz RSCG-a su kazali da je Roganović, predvodio nacionalni tim na tri velika takmičenja i skoro obezbijedio učešće na četvrtom i stvorio odličnu atmosferu u timu, koja je bila osnov za veliku podršku navijača gdje god je reprezentacija igrala u protekle četiri i po godine.

Navodi se da je Ševaljević je ugradio sebe u sve najveće uspjehe državnog tima, bio primjer kapitena kako na terenu, tako i van njega, uzor mlađim generacijama i oličenje igrača za koga je dres sa državnim grbom – svetinja.

"Uz zahvalnost za sve što su uradili za crnogorski rukomet, Roganoviću i Ševaljeviću želimo mnogo uspjeha na ličnom i profesionalnom planu, u nadi da će u narednom periodu biti prilike da svoje veliko znanje i bogato iskustvo ugrade u razvoj našeg rukometa", poručili su iz RSCG-a.

Bonus video: