Hrvatska uradila svoj dio posla i čeka čudo Egipta, Srbija preko Holandije do 11. mjesta

„Vatreni” su dominirali u 2. poluvremenu, savladali Bahrein 42:31, pa sada imaju jednak broj bodova kao Danci, koji od 20.30 igraju sa Bahreinom. „Orlovi” porazili Holandiju i zauzeli 11. mjesto, koje bi moglo da im donese kvalifikacije za Olimpijske igre

10079 pregleda 2 komentar(a)
Dao 11 golova Bahreinu: Filip Glavaš, Foto: Andreas Hillergren/TT News Agency via REUTERS
Dao 11 golova Bahreinu: Filip Glavaš, Foto: Andreas Hillergren/TT News Agency via REUTERS

Rukometaši Hrvatske su uradili što je bilo do njih - tim Hrvoja Horvata je savladao Bahrein 43:32, pa mu je sada potrebna pobjeda Egipta protiv Danske da se domogne četvrtfinala 28. Svjetskog prventsva.

„Vatreni” su dominirali u 2. poluvremenu, pa sada imaju jednak broj bodova kao Danci, ali i za čak 11 pogodaka slabiju gol-razliku.

Dakle, dvostruki uzastopni šampion svijeta može da dozvoli iznenađenje, ali je nemoguće da izgubi makar 11 golova razlike.

Protiv Bahreina su blistali Filip Glavaš i Ivan Martinović sa po 11 golova, a sedam je dao Marin Jelinić.

U poraženom timu najbolji je bio Mohamed Mohamed sa šest pogodaka i devet asistencija.

I Srbija je odradila svoj dio posla - predvođena bekom Markom Milosavljevićem, pivotom Draganom Pešmalbekom i golmanom Dejanom Milosavljevićem, selekcija Tonija Đerone je porazila Holandiju 32:30 i osvojila 11. mjesto.

Ono bi moglo da odvede „orlove” u olimpijske kvalifikacije, ali samo ako od ekipa koje nisu u četvrtfinalu SP na Evropskom prvenstvu naredne godine u Njemačkoj među dva najbolja tima budu Hrvatska ili Slovenija...

Milosavljević je devet puta zatresao mrežu, Pešmalbek šest, dok je Milosavljev odbranio 11 šuteva.

Na drugoj strani najefikasniji su bili Dani Bajens sa sedam i Kaj Smits sa šest pogodaka, dok je Luk Stejns upisao tri gola i sedam asistencija.

Izvještavanje omogućio Lob

Bonus video: