Danska rutinski savladala Egipat i izbjegla duel sa Švedskom, Norveškoj derbi sa Njemačkom

U direktnom obračunu za 1. mjesto u grupi 3, Norveška je sve vrijeme vodila protiv Njemačke, koja je u finišu prvi put povela (25:24), ali su "vikinzi" uzvratili sa četiri vezana gola i riješili sve dileme. Na kraju je bilo 28:26

12059 pregleda 1 komentar(a)
U 2. poluvremenu odbranio 12 šuteva, a primio samo 10 golova: Torbjern Bergerud, Foto: REUTERS/Kacper Pempel
U 2. poluvremenu odbranio 12 šuteva, a primio samo 10 golova: Torbjern Bergerud, Foto: REUTERS/Kacper Pempel

Do posljednjih mečeva glavne faze, nije se znao nijedan četvrtfinalni par na 28. Svjetskom prvenstvu za rukometaše.

Sada je sve poznato - dvostruki uzastopni šampion Danska će u nokaut fazi igrati sa autsajderom Mađarskom, Njemačka ide na Španiju, Norveška na olimpijskog prvaka Francusku, a prvak Evrope Švedska će se na svom terenu u Stokholmu sudariti sa Egiptom.

Danci su u posljednjem meču mogli da izgube od Egipta i 10 razlike, ali su lako slavili (30:25) i izbjegli komšijski derbi sa Švedskom.

"Faraoni" će zbog toga morati da megdan aktuelnom evropskom prvaku, koji ima i dan odmora više, jer je sinoć završio obaveze u grupi 2.

U direktnom obračunu za 1. mjesto u grupi 3, Norveška je sve vrijeme vodila protiv Njemačke, koja je u finišu prvi put povela (25:24), ali su "vikinzi" uzvratili sa četiri vezana gola i riješili sve dileme. Na kraju je bilo 28:26.

U tim trenucima je blistao golman Torbjern Bergerud, koji je u 2. poluvremenu upisao čak 12 odbrana i primio 10 golova. U finišu nije vadio loptu iz mreže čak osam minuta.

Parovi četvrtfinala - srijeda (Gdanjsk)

Francuska - Njemačka

Španija - Norveška

Stokholm

Švedska - Egipat

Mađarska - Danska

Izvještavanje omogućio Lob

Bonus video: