Vlah: Jedva čekam meč sa Crnom Gorom u „Morači”

Srednji bek reprezentacije Slovenije za „Vijesti” pričao o duelu u Krakovu, ali i dvomeču u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo sa „lavovima”

3765 pregleda 0 komentar(a)
Aleks Vlah u duelu sa Vasilijem Kaluđerovićem, Foto: REUTERS/Kacper Pempel
Aleks Vlah u duelu sa Vasilijem Kaluđerovićem, Foto: REUTERS/Kacper Pempel

Na oproštaju od Svjetskog prvenstva u Poljskoj i Švedskoj, „lavovi” su poraženi od Slovenije, a najefikasniji igrač meča bio je momak kojem je karijera isprepletana sa Crnogorcima, Aleks Vlah.

U Zagrebu je bio saigrač sa Milošem Božovićem i nekadašnjim golmanom reprezentacije Crne Gore, Radivojem Ristanovićem, a Veselin Vujović je dobio otkaz u hrvatskom velikanu baš nakon što je Vlahu tokom tajm-auta na utakmici sa Meškovom rekao: „Umri, bre, j.... ti život, da ti j....! Umri više, da te ne gledam! Umri više”!

Kasnije je u Celju bio saigrač i sa Radojicom Čepićem i Arsenijem Dragaševićem, a u nedjelju je sa šest golova bio jedan od najzaslužnijih što je Slovenija slavila 31:23 i obezbijedila 10. mjesto na SP i vizu za kvalifikacioni turnir za OI u Parizu.

Taj meč je bio uvertira za martovski dvomeč istih rivala u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, čiji će domaćin u januaru naredne godine biti Njemačka.

„Na Svjetsko prvenstvo smo krenuli rasterećeno, bez pritiska, ali su očekivanja porasla nakon pobjede nad Poljskom i odlične utakmice protiv Francuske. Utakmica sa Španijom nas je malo dotukla, ta noć nam je bila teška, ali smo rutinski odradili posljednju utakmicu i obezbijedili olimpijske kvalifikacije”, rekao je Vlah za „Vijesti”.

Priznao je da je bio malo zatečen kada je vidio prvu postavu „lavova”, u kojoj je od startera sa prethodnih mečeva bio samo Vuk Lazović.

„Crnogorci su odmarali neke igrače, ali se već okrećemo utakmicama sa njima u martu. Odluka da ne igra nekoliko igrača me i jeste i nije iznenadila, jer su vukli ekipu 60 minuta na prethodnim utakmicama, selektor im je dao malo odmora i dao šansu drugima. To je jaka reprezentacija i čekaju nas dva teška meča u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo”.

U slovenačkom šampionatu je ranije igrao protiv Rista Vujačića, koji je od 2017. do 2020. igrao za Riko Ribnicu. Ni ostali „lavovi” mu nisu bili nepoznanica, čak ni oni koji su manje igrali.

„Znam sve te igrače, sa Balkana su, svi se međusobno poznajemo. Nisam dugo vidio Rista, koji igra u Izraelu. Njegov nivo nije pao, nego ga je možda i podigao u odnosu na vrijeme koje je proveo u Sloveniji”.

Crna Gora će 9. marta imati šansu za revanš u „Morači”, koja je veliki adut „lavova”. I Vlah sa nestrpljenjem očekuje sudar u hramu našeg sporta.

„Jedva čekam taj meč, da vidim tu publiku. Još nisam igrao tamo, čuo sam puno dobrih stvari. Crna Gora stvarno ima sjajne navijače i vjerujem da će takva atmosfera biti i na našem susretu”, zaključio je 25-godišnji srednji bek.

Izvještavanje omogućio Lob

Bonus video: