Velikani u polufinalu: Švedska napada Francusku pred 19.000 navijača u Stokholmu

Domaćin savladao Egipat 26:22, rezervni golman „eksperata” Remi Debone uništio Njemce i omogućio ubjedljiv trijumf (35:28)

5181 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Anders Wiklund/TT News Agency via REUTERS
Foto: Anders Wiklund/TT News Agency via REUTERS

Nakon što su Španija i Danska izborile polufinalni duel u Gdanjsku, i druga dva velikana svjetskog rukometa su odradila posao i zakazala obračun pred 19.000 navijača u Stokholmu.

U pitanju su rukometaši Švedske i Francuske, koji će se u „Tele2 areni” boriti za plasman u finale 28. Svjetskog prvenstva.

Jedan od dva domaćina Mundijala se na početku meča u prijestonici Švedske mučio sa Egiptom, ali je slavio 26:22 i ostao u igri za petu titulu prvaka planete, prvu nakon 1999. godine.

Niklas Ekberg je dao šest golova, Andreas Palicka zaustavio 13 šuteva, ali je veliki problem što se povrijedio Džim Gotfridson.

MVP Evropskog prvenstva, na kojem je tim Glena Solberga osvojio prvo zlato nakon tačno dvije decenije, povrijedio je šaku lijeve ruke i veliko je pitanje da i će moći da igra utakmice za medalju.

U Gdanjsku, Njemačka je u 1. poluvremenu vodila 11:7 protiv Francuske, ali je u nastavku između stativa blistao rezervni golman „eksperata”, Remi Debone, i bio najzaslužniji za ubjedljiv trijumf (35:28).

Remi Debone
foto: Reuters/Aleksandra Szmigiel

Ludovik Fabregas i Nedim Remili su sa po pet golova bili najefikasniji u redovima olimpijskog šampiona, a kod Njemaca Johanes Gola sa šest i Juri Knor sa pet.

Izvještavanje omogućio Lob

Bonus video: