Kuvajtska avantura: Božo Anđelić potpisao za Al Kurain

Cetinjanin, koji u martu slavi 31. rođendan, u zenitu je karijere, a na posljednja dva velika takmičenja, gdje je Crna Gora ostvarila najbolje plasmane (11. mjesto na EHF Euro, 18. na Svjetskom prvenstvu), bio je neprikosnoven na poziciji srednjeg beka

5826 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters/Tomasz Markowski
Foto: Reuters/Tomasz Markowski

Poslije neobične epizode u ukrajinskom Motoru iz Zaporožja, sa kojim je igrao njemačku Bundesligu 2 i EHF Evropsku ligu (dao 17 golova na šest utakmica), te živio u Diseldorfu, Božo Anđelić se odlučio na odlazak u toplije krajeve.

Prvi srednji bek crnogorske reprezentacije potpisao je ugovor do kraja sezone sa kuvajtskim Al Kurainom.

Ime tog kluba nije nepoznato crnogorskim ljubiteljima rukometa. „Led” u njemu je probio dugogodišnji fizioterapeut ŽRK Budućnost, Lovćena, muške i ženske reprezentacije, Alen Pepić, koji je ostavio toliko dobar utisak, da su Kuvajćani dolazili kod njega u Podgoricu na oporavak.

Pepićeva preporuka ranije je do Al Kuraina dovela Igora Markovića, kao i Ratka Đurkovića, koji je u tom klubu radio kao trener, a sada je bio spona Kuvajćanima za Anđelića.

Cetinjanin, koji u martu slavi 31. rođendan, u zenitu je karijere, a na posljednja dva velika takmičenja, gdje je Crna Gora ostvarila najbolje plasmane (11. mjesto na EHF Euro, 18. na Svjetskom prvenstvu), bio je neprikosnoven na poziciji srednjeg beka.

Anđelić je ponikao u Cepelinu, a ranije je igrao za Crvenu zvezdu, švedski Malme, makedonski Metalurg, te mađarske klubove Cegled i Ferencvaroš.

Bonus video: