Epski duel u Stokholmu: Francuska i Danska za svjetsku krunu

Finale Svjetskog prvenstva u rukometu u “Tele2 areni” pred 19.000 gledalaca, 21.00h

9107 pregleda 2 komentar(a)
Igra 12. finale za 11. zlato: Nikola Karabatić, Foto: reuters / ALEKSANDRA SZMIGIEL
Igra 12. finale za 11. zlato: Nikola Karabatić, Foto: reuters / ALEKSANDRA SZMIGIEL

Treći put zaredom, posljednjeg dana na velikom takmičenju sudariće se dvije najdominantnije rukometne nacije planete - Francuska i Danska.

Poslije finala Olimpijskih igara u Tokiju, gdje su “eksperti” slavili 25:23, i meča za 3. mjesto na EHF Euru u Mađarskoj i Slovačkoj, kada je tim Nikolaja Jakobsena trijumfovao 35:32 nakon produžetka, velikani će se sudariti i u finalu Svjetskog prvenstva. U “Tele2 areni” u Stokholmu, pred 19.000 gledalaca, Danci će pokušati da “podebljaju” rekord i vežu 28. utakmicu bez poraza na planetarnim šampionatima, čime bi osvojili treću uzastopnu krunu, a Francuzi da sedmi put pokore svijet, a čak šesti u 21. vijeku.

Mikel Hansen i Niklas Landin Jakobsen su pobjedom nad Španijom (26:23) i ulaskom u finale obezbijedili dvocifren broj medalja na velikim takmičenjima, a pokušaće da uzmu peto zlato.

- Situacija u kojoj se nalazimo sada je nešto o čemu smo sanjali kao djeca. Lijepo je što smo ulaskom u finale već obezbijedili plasman na Olimpijske igre, ali sada me zanima samo zlato, a ne Pariz - rekao je Hansen.

Na drugoj strani terena će biti još veća legenda - Nikola Karabatić, koji će se potruditi da njegova 16. medalja bude nestvarna 11. zlatna. Do sada je izgubio samo jedno finale, i to od Danaca na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru (28:26).

Izvještavanje omogućio Lob

Bonus video: