Adžićev i Jovankin Krim uhvatio posljednji voz za osminu finala

Slovenački prvak savladao ĆSM Bukurešt 28:26, osvojio 5. mjesto u grupi A, pa će u osmini finala Lige šampiona igrati sa drugim timom iz glavnog grada Rumunije, Rapidom

6699 pregleda 2 komentar(a)
Jovanka Radičević je dala sedam golova, Foto: EHF
Jovanka Radičević je dala sedam golova, Foto: EHF

U subotu je stigao rezultat koji se čekao iz Francuske, gdje je Vajpers savladao Brest, a Krim je iskoristio šansu - tim Dragana Adžića je savladao ĆSM Bukurešt 28:26 i ugrabio posljednju kartu za osminu finala Lige šampiona.

Pred posljednje kolo grupne faze, Brest je imao 12, a Bitighajm i Krim po 10 bodova.

Kako je njemačka ekipa igrala sa Banjikom iz Mosta, jedinim timom bez boda u LŠ, bilo je jasno da će pobijediti (na kraju bilo 47:25), zbog čega je slovenačkom predstavniku bio neophodan poraz Francuskinja.

To se i dogodilo juče (Vajpers slavio 36:29), pa je Krimu bila neophodna pobjeda nad timom koji je od početka bio prvoplasirani na tabeli grupe A.

U veoma uzbudljivom duelu, u kojem su se ekipe često smjenjivale u vođstvu, Adžićeve izabranice su bile sigurnije u završnici i stigle do velike pobjede.

Blistala je Jovanka Radičević, koja je dala sedam golova, uključujući i posljednji na meču u 58. minutu, čime je nagovijestila trijumf.

Odlična je u finišu bila i srpska golmanka Jovana Risović, koja je u završna dva minuta odbranila tri šuta.

U poraženom sastavu, Kristina Neagu je pogodila šest puta, ali iz 15 šuteva. Upisale su se i crnogorske internacionalke - Ema Alivodić dva puta, a Andrea Klikovac jednom.

Krim je na kraju osvojio 5. mjesto, jer je u krugu ekipa sa 12 bodova bio najbolji - u međusobnim mečevima je osvojio šest, a Brest i Bitighajm po tri. Francuskinje su u tom krugu imale gol-razliku na nuli, a Njemice minus četiri, zbog čega su ispale...

Adžićev tim će u osmini finala igrati sa Rapidom iz Bukurešta, dok će se Brest, čiji dres nose Tatjana Brnović, Itana Grbić i Đurđina Jauković (sjutra ide na pregled magnetnom rezonancom, da vidi koliko je ozbiljna povreda koljena), sastati sa danskim Esbjergom.

Ukoliko prođe u četvrtfinale, Krim će se sastati sa Vajpersom, a Brest sa ĆSM Bukureštom.

Budućnost Bemax će se, kao i prije dvije godine, u osmini finala sudariti sa Ferencvarošem, a u eventualnom četvrtfinalu sa Mecom.

Parovi osmine finala (18 - 25. mart)

Budućnost Bemax - Ferencvaroš (1)

Storhamar - Odenze (2)

Krim - Rapid Bukurešt (3)

Brest - Esbjerg (4)

Parovi četvrtfinala (29. april - 6. maj)

Pobjednik 1 - Mec

Pobjednik 2 - Đer

Pobjednik 3 - Vajpers

Pobjednik 4 - ĆSM Bukurešt

Bonus video: