Đurđina Jauković pauzira samo nekoliko mjeseci

Jednoj od najboljih crnogorskih rukometašica nije pokidan, već samo istegnut prednji ukršteni ligament

9371 pregleda 9 komentar(a)
Foto: Brest Bretagne Handball
Foto: Brest Bretagne Handball

Na gostovanju Šambreu 8. februara, Đurđina Jauković je uz bolan krik završila na podu, a pet dana kasnije je Brest objavio da je jedna od najboljih crnogorskih rukometašica obnovila jednu od najtežih povreda - da je ponovo pokidala prednji ukršteni ligament koljena lijeve noge.

Predviđala joj se pauza od minimum osam mjeseci, činilo se da je izgubljena za cijelu ovu, početak sljedeće sezone i za Svjetsko prvenstvo u Danskoj, Norveškoj i Švedskoj, ali su stigle dobre vijesti - 26-godišnja Nikšićanka će pauzirati „samo” nekoliko mjeseci.

Naime, doktor koji ju je operisao u septembru 2021. godine, Ufe Jorgensen, tvrdi da je lijevi bek „lavica” istegao ligament.

„Bila sam kod Ufea, on je odmah na osnovu snimka rekao da ligament nije pokidan, već da je istegnut i da imam koštane modrice. Testirao me je i donio isti zaključak. Poslali smo snimak i dr Đorđu Jeliću, koji je isto napisao, pa je odlučeno da dva mjeseca radim terapije i vježbe, nakon čega ću uraditi novi snimak magnetnom rezonancom. Nosim i ortozu, a normalno hodam”, rekla je Jaukovićeva za „Vijesti”.

Šta su ti rekli u klubu?

„Presrećni su, rekli su mi da sve radim kako mislim da bi trebalo. Oporavljam se kod fizioterapeuta Mitra Vujovića i Andrije Damjanovića, a sljedeće sedmice idem na oporavak u Beograd, kod Milana Veselinovića i Nemanje Rašovića, sa kojima sam radila i nakon prethodne povrede. S obzirom na to da će biti kraj sezone, plan mi je da se što bolje spremim za sljedeću”.

Šta si prvo pomislila kada si čula da ligament nije pokidan?

„Bila sam srećna što se pokazalo da nisam luda, jer sam tvrdila da nisam pokidala ligament, jer me nije boljelo kao prvi put. Naravno, srećna sam i zbog Svjetskog prvenstva i kvalifikacija za Olimpijske igre, jer ću biti spremna za to. Šampionat planete bi trebalo da iskoristimo da se što bolje uigramo i pripremimo za najvažniji cilj - olimpijski kvalifikacioni turnir”.

Đina je na kraju imala i snažnu poruku, ali i pokazala da ima smisla za humor.

„Cilj mi je da što bolje zaliječim povredu i da se vratim jača nego što sam bila, ako je to uopšte moguće. A ako osvojimo medalju poslije svakog mog povratka, nek me stalno nešto zaboli”, uz osmijeh je rekla Jaukovićeva.

Bonus video: