„Lavovi” igrali do 37. minuta, Slovenija serijom 9:2 riješila sve u Kopru

Aleksandar Bakić u 37. minutu smanjio na 20:19, ali su tada domaći pojačali tempo, poveli 29:21 i riješili sve dileme. Slavili su 37:30 i dva kola prije kraja obezbijedili 1. mjesto u grupi 7, Crna Gora ima dva zicera za 2. poziciju krajem aprila

31121 pregleda 12 komentar(a)
Radojica Čepić u "zagrljaju" Blaža Blagotinšeka, Foto: Rokometna zveza Slovenije
Radojica Čepić u "zagrljaju" Blaža Blagotinšeka, Foto: Rokometna zveza Slovenije

Odlično su se držali rukometaši Crne Gore u Kopru do 37. minuta, prišli na 20:19, ali je u finišu do izražaja došla klasa i duža klupa Slovenije, koja je slavila 37:30 i tako i teoretski izborila plasman na Evropsko prvenstvo u Njemačkoj.

„Lavovima” ostaju još dvije šanse - na Kosovu 27. aprila i tri dana kasnije u Podgorici protiv BiH. Jasno je, ipak, da plasman na sedmi kontinentalni šampionat ne može da im izmakne, jer su praktično sve riješili pobjedama nad tim rivalima u oktobru.

Vlado Šola je odlučio da meč počne sa dvije promjene u startnoj postavi u odnosu na duelt u „Morači” tri dana ranije - jedna je bila prinudna (Nikola Matović na golu umjesto odsutnog Nebojše Simića), druga taktička, jer je Radojica Čepić počeo na poziciji srednjeg beka, a ne Božo Anđelić.

Ostatak je bio očekivan - na krilima Miloš Vujović i Mirko Radović, na bekovskim pozicijama Vasilije Kaluđerović i Branko Vujović, a na crti Vuk Lazović.

Radojica Čepić, Rukometna reprezentacija Crne Gore
foto: Rokometna zveza Slovenije

U uvodnim minutima je Crna Gora dva puta vodila, da bi Slovenci poveli 5:3. „Lavovi” su dva puta stigli do izjednačenja golovima Miodraga Ćorsovića za 8:8 i Kaluđerovića za 9:9, ali je raspoloženi as Barselone Blaž Janc sa tri vezana pogotka za ukupan šut 6-6 prvi put donio plus tri (12:9).

Šola je opet mijenjao na poziciji srednjeg beka, pokušao i sa Anđelićem i sa Brankom Vujovićem, ubacio Aleksandra Bakića da kao prednji u dubokoj odbrambenoj zoni 5:1 ometa Slovence, što je omogućilo Crnoj Gori da tri puta priđe na minimalni zaostatak.

Slovenci su na startu nastavka prvi put došli do plus četiri (20:16), ali su „lavovi” golovima Branka Vujovića, Čavora i Aleksandra Bakića iz kontre u 37. minutu prišli na 20:19.

To je, nažalost, bilo sve - na krilima još jednog asa Barselone, Domena Makuca, domaći su u 48. minutu došli do nedostižnih plus devet (29:21). U finišu je Šola pružio šansu momcima sa klupe, pa je prve golove u dresu reprezentacije dao 20-godišnji Pljevljak Arsenije Dragašević.

SLOVENIJA - CRNA GORA 37:30 (18:16)

Kopar - Dvorana „Bonifika”. Gledalaca: 3.000. Sudije: Marin i Garsija-Seradilja (Španija). Sedmerci: Slovenija 3 (2), Crna Gora 7 (6). Isključenja: Slovenija 14, Crna Gora 4 minuta.

Slovenija: LESJAK (osam odbrana), Kastelic (tri odbrane), BLAGOTINŠEK 1, HENIGMAN 1, JANC 10, CEHTE 4, Slatinek-Jovičić, KODRIN 2, ZARABEC 5 (2), Horžen 4, Mazej, Ovniček, Makuc 6, Krečič 1, Novak 2, Vlah 1.

Crna Gora: MATOVIĆ (četiri odbrane i sedmerac), Braunović, Bakić 1, Dragašević 2, M. VUJOVIĆ 5 (3), Čavor 3, LAZOVIĆ 1, ČEPIĆ 3, Ćorsović 2, B. VUJOVIĆ 8 (3), M. RADOVIĆ 1, KALUĐEROVIĆ 3, B. Simić, Vujačić 1, L. Radović, Anđelić.

Bonus video: