Šola: Odlučile greške i napad sa igračem više, imamo strahovito puno prostora za napredak

„Pružili smo otpor, držali se 40 minuta, ali tehničke greške i napad sa igračem više su bili problemi. Žao mi je zbog prve utakmice, mislim da smo imali mnogo više šansi nego u Sloveniji”, rekao je Stefan Čavor nakon poraza od Slovenije u Kopru

16078 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Drugi meč Vlada Šole na klupi rukometaša Crne Gore, drugi poraz.

Slovenija je, kao i prije tri dana u Podgorici, savladala „lavove” i u Kopru 37:30, iako su se gosti držali dugo i u 37. minutu smanjili na 20:19.

Ali, ulazak as Barselone Domena Makuca je ubrzao igru ekipe Uroša Zormana, a baš je mladi srednji bek sa tri gola zaključio seriju 9:2, kojom je domaćin poveo 29:21 i riješio meč.

„Odlučilo je to što smo nakon 40. minuta imali nekoliko tehničkih grešaka, ali nam je strahovito falio Simić na golu, da nas podrži kad pogriješimo. Promašili smo dosta čistih zicera, a problem je bio i napad sa igračem više, koji je bio loš. To je suština priče”, rekao je Šola.

Legendarni hrvatski golman je vidio i dobre stvari.

„Zadovoljan angažmanom cijele ekipe. Niko nije podbacio u tom segmentu i karakteru. Neke stvari nismo dobro taktički odradili, a imali smo i peh što je njihov golman u jednom trenutku počeo sjajno da brani i tu je napravljena razlika”.

„Lavovi” će krajem aprila imati šansu da ovjere plasman na Evropsko prvenstvo u Njemačkoj, kada već protiv Slovenije nisu uzeli ni bod.

„Na prvoj utakmici smo sami sebe pobijedili, to govori da možemo da se nosimo sa ozbiljnim ekipama. Utisak je da imamo strahovito puno prostora za napredak, a jako mi je drago što imamo širinu među mladim igračima, koji su vrlo visoki i vrlo zanimljivi, njih bi trebalo što više forsirati dok ne sazriju. To bi trebalo da prođu kroz ove kvalifikacije, pa da se pripremaju za Evropsko prvenstvo”, poručio je Šola.

Stefan Čavor je dao tri gola u Kopru.

„Dosta dobra utakmica. Pružili smo otpor, držali se 40 minuta, ali tehničke greške i napad sa igračem više su bili problemi. Žao mi je zbog prve utakmice, mislim da smo imali mnogo više šansi nego u Sloveniji. Sljedećeg mjeseca igramo protiv Kosova i BiH, to nam je najveća šansa da se plasiramo na Evropsko prvenstvo”, istakao je 28-godišnji desni bek.

Bonus video: