Bojana Popović cijeni Ferencvaroš: Da budemo hrabre i odlučne, onda je sve moguće

"Plave" u subotu od 16 sati dočekuju mađarski tim u prvom meču osmine finala Lige šampiona

13677 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Dejan Starčević/ŽRK Budućnost
Foto: Dejan Starčević/ŽRK Budućnost

Budućnost Bemax je u grupi pokazala koliko može da bude neugodna iz uloge autsajdera, sada je spremna da iz rasterećenosti pokaže kakav talenat posjeduje i u dvomeču sa mađarskim Ferencvarošem u osmini finala Lige šampiona.

Nema dileme da uloga favorita pripada protivniku, a prva utakmica - subota od 16 sati u "Morači" biće pravi ispit za Podgoričanke.

Bojana Popović priželjkuje da dueli sa FTC-om prođu kao i prije dvije godine, kada su "plave" u istoj fazi bile bolje...

"Iskustva sa FTC-om nam daju za pravo da možemo da razmišljamo pozitivno, iako je ovo sada potpuno drugačiji sastav, nova djeca koja su stasavala prethodne dvije godine. Došao je momenat koji smo čekale od početka sezone, rekli smo da nam je cilj plasman u osminu finala i ekipa se tokom sezone gradila i došla do situacije da sada želja raste i uvijek imamo snove, bez obzira na osnovni cilj", rekla je Bojana Popović.

"Ne sumnjam da će borba, energija i motivacija biti na visokom nivou jer bez toga ne postojimo. Kad je sve to prisutno, onda taktičke stvari legnu kako treba", poručila je legendarna rukometašica.

FTC ima ozbiljne ambicije u Ligi šampiona, eventualna eliminacija od Budućnosti bi predstavljala veliki udarac.

"Na početku sezone su najavljivali ozbiljnu ulogu i želju da igraju fajnl-for, vidjećemo da li će se poslije dvije utakmice s nama primaći tome. Vjerujem da, kao i prije dvije godine, imamo šansu, iako one imaju mnogo iskusnih igračica".

"Morača" je dom Budućnosti prvi put od septembra 2020.

"Navikle smo se na "Bemaks arenu" u posljednje vrijeme, ali treniramo u "Morači", za koju očekujem da bude popunjenija nego inače i da će nam publika dati vjetar u leđa. Treba da budemo hrabre i odlučne. Poštujemo svakog, ali treba da poštujemo i sebe na način da damo sve od sebe, pa ćemo vidjeti za koliko će biti dovoljno. Kad smo radile to na pravi način, uvijek je bilo dovoljno", jasna je Bojana, koja je skenirala rivala:

"FTC ima veoma jaku bekovsku liniju, devet-deset igračica koje rotira. Nekad to bude dobro, nekad ne, kad imate previše igračica za trenera je to ponekad glavobolja... Mislim da njihovi bekovi najviše šutiraju u Ligi šampiona s devet metara, i to kvalitetno. Favoriti su, a mi smo ove sezone samo dva puta bili favoriti, tako da ćemo i ovog puta iz uloge ekipe kojoj se daju manje šanse izaći hrabro na teren", zaključila je Popović, koja neće moći da računa na Natašu Ćorović i Jelenu Vukčević.

Bonus video: